Privacyverklaring

Nieuwe fintech Onefor daagt markt voor geldoverdracht en betalingen uit

1 juli 2021
Tekst
Peter Ooms

De eigen ontworpen end-to-end oplossing stelt gebruikers in staat binnen een seconde geld over te maken naar het buitenland. Onefor bedient daarmee de 2,5 miljoen mensen in België met een migratieachtergrond.

OneFor, een nieuw pan-Europees Fintech-bedrijf, betreedt vandaag de markt met een oplossing die grenzeloze geldoverdrachten en betalingen mogelijk maakt. Dat moet opschudding veroorzaken in de miljardenmarkt voor remittance en betalingen.

Een seconde

OneFor rondt transacties binnen een seconde af, voor een transactiefee die tot 70% lager ligt dan bij andere oplossingen. Op die manier bedient de oplossing miljoenen mensen, waaronder immigranten, die voor hun inkomen afhankelijk zijn van de internationale verzending en ontvangst van geldbedragen. De bijbehorende betaalkaart wordt ondersteund door Mastercard.

De wereldwijde remittance-markt bestrijkt 1 miljard mensen, waarvan zo'n 200 miljoen gastarbeiders en migranten als zenders en 800 miljoen familieleden en kennissen aan de ontvangende kant. OneFor reikt verder dan de financiële markt en hoopt levens en levensomstandigheden wereldwijd te verbeteren. In België heeft ruim 20% van de Belgische bevolking een migratieachtergrond, 2,5 miljoen mensen. Zij sturen gezamenlijk jaarlijks zo’n 4,5 miljard euro naar familie, vrienden en kennissen in het buitenland.

OneFor is meteen beschikbaar in België en Nederland en andere landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Griekenland, Italië en Spanje. Gebruikers daar worden verbonden met hun thuislanden in Noord-Afrika, Zuidoost-Europa en Latijns-Amerika.

Oprichters

Marco Abele, co-CEO van OneFor, geeft aan: "Wij geloven dat geld om meer gaat dan alleen transacties. Geld draait om de verbinding, ervaringen en mogelijkheden die ermee gecreëerd worden. We hopen er met OneFor voor te zorgen dat transacties verbindende momenten worden, dar betalingen een gedeelde ervaring zijn en dat de financiële inclusie zorgt voor sociale vooruitgang en economische potentie."

"Onze plannen voor groei zijn ambitieus, maar we hebben ons huiswerk gedaan om een schaalbaar model neer te kunnen zetten," zegt Fatih Bektas, OneFor co-CEO. "We innoveren remittance, maar ook andere betaalmogelijkheden. Zo werken we aan de lancering van een QR-betaaloptie."

Meer in het topic: OneforMarco AbeleFatih Bektas