Payabl’ wint eerste HRtech award met app die voorschot op loon regelt

11 februari 2021
Payabl’ wint  eerste HRtech award met app die voorschot op loon regelt

Tijdens HRTECH.be sleepte Payabl’ de HRTECH.be 2020 Award in de wacht. HRmagazine nomineerde vier bedrijven voor de HR Tech Award: Huapii, Payabl’, theMatchbox en TechWolf. Vier mooie projecten, maar uiteindelijk won Payabl’ van Partena Professional.

Payabl’ is een applicatie ontwikkeld door Partena Professional waarmee een werknemer een voorschot op zijn loon kan aanvragen bij zijn werkgever. De medewerker kan alleen een voorschot vragen op loon dat al verdiend is tijdens die maand. De werkgever accepteert of weigert de aanvraag op basis van vooraf bepaalde regels. Als de veranwoordelijke het verzoek aanvaardt, verzendt de app een transactiedocument naar Partena Professional. Die bezorgt dat aan de bank en het bedrag wordt uitbetaald. Op het einde van de maand krijgt de werkgever een overzicht van de betaalde voorschotten. Daarna kan het systeem van de salarisverwerking die automatisch verrekenen bij de uitbetaling van het loon.

Policy is nodig

Om het proces af te stemmen op de specifieke situatie van een bedrijf, kan de werkgever een policy opstellen. Daarin bepaalt hij bijvoorbeeld het maximumbedrag en de periode waarin een voorschot aangevraagd kan worden. Maar hij zegt ook wie de goedkeuring geeft en wat er gebeurt in geval van loonbeslag of langdurige afwezigheid.

Partena Professional vindt het belangrijk dat de HR-afdelingen hier een oogje in het zeil kunnen houden. Medewerkers die vaak voorschotten vragen, kunnen ook persoonlijke problemen hebben. Een gesprek met een HR-medewerkers kan dan uitzicht op een oplossing brengen.

Door de automatisering van het proces zal de verantwoordelijke een minimale inspanning moeten doen voor het beheer. Hij of zij moet alleen goed- of afkeuren en het overzicht op het einde van de maand in de salarisberekening opladen.

Ongedetecteerde behoefte

“Het innovatieteam van Partena Professional heeft die app ontwikkeld in nauw contact met een aantal bedrijven. Bij die eerste contacten viel ons op dat ze eerst geen interesse hadden, maar achteraf toch terugbelden. Nadat ze over het thema hadden gesproken in het bedrijf, bleek er weldegelijk een behoefte te bestaan die ze tot dan niet hadden gedetecteerd. Toch ligt het voor de hand dat die bestaat: zowel arbeiders als bedienden kunnen wel eens extra geld gebruiken om onverwachte rekeningen te betalen. Een voorschot op het loon is voor hen een betere oplossing dan te gaan lenen of in het rood te gaan. We zien dat werkgevers gevoelig zijn voor die argumenten en hun medewerkers daarbij ondersteunen met een voorschot,” zegt Jonas Pollet, innovation manager van Partena Professional.

Foto: Partena Professional