Privacyverklaring

PMV en SmartFin Capital verkopen Newtec voor 250 miljoen euro

28 maart 2019
Tekst
Peter Ooms

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en SmartFin Capital van Jurgen Ingels verkopen Newtec aan ST Engineering uit Singapore. Newtec is een Belgisch technologiebedrijf dat innovatieve platformen produceert voor satellietcommunicatie.

“Newtec is altijd al de voorloper geweest in satellietcommunicatietechnologie “, zegt Jurgen Ingels, managing director van Smartfin Capital. Roald Borré, Hoofd Equity Investments bij PMV en voorzitter van de raad van bestuur zegt: ”We zijn trots dat we sinds 2012 hebben bijgedragen aan de groei van het bedrijf. Zo kon het zijn state of the art technologie versneld ontwikkelen. ST Engineering zal blijven investeren in Newtec in België. Het wordt het Europese centrum voor de satellietcommunicatie-industrie van de groep.”

“Onze gezamenlijke investering sinds begin 2017 was een geweldige tocht van financiële geestesgenoten. Het is een perfect voorbeeld van een samenwerking tussen publieke en private investeringsmaatschappijen die samen toegevoegde waarde creëren” aldus Roald Borré en Jurgen Ingels.

ST Engineering Ltd. is een geïntegreerde engineeringgroep uit Singapore. Het is eigenaar van iDirect, een van de belangrijkste Amerikaanse concurrenten. In die zin is de closing van de transactie nog het voorwerp van goedkeuring in het kader van de wetgeving op anti-trust en buitenlandse beleggingen door de bevoegde overheden. Dat kan nog zes maanden duren.

Meer in het topic: