Privacyverklaring

SAP vult 1000 vacatures in tegen 2021

14 februari 2019
Tekst
Peter Ooms

Bijna twee derde van alle Belgische bedrijven en organisaties met minimaal vijftig medewerkers maakt gebruik van een ERP-softwarepakket. SAP, met een zeer flink marktaandeel, signaleert tegelijk niet minder dan vijfduizend vacatures. Het technologiebedrijf wil er zelf iets aan doen en lanceert het project '1000 SAP jobs'.

SAP wil die vacatures invullen tegen 2021, samen met VDAB, Forem, Actiris Brussel en partners zoals Accenture, Capgemini, Delaware, Deloitte, Flexso en SOA People. De opleiding mikt ook op mensen met een niet voor de hand liggend voortraject, zoals een opleiding kunstgeschiedenis.

Procesmatig werken

De opleiding dompelt kandidaten vier maanden onder in de verschillende bedrijfsprocessen . Belangrijk wordt de focus op procesmatig werken, een belangrijke pijler voor een job als consultant.

De initiatiefnemers voorzien 'ingangen' naar de opleiding voor studenten en werkzoekenden, maar ook voor wie al werkt en wil bijscholen. Voor die laatsten is er een avondopleiding aan UC LL (UC Leuven Limburg), die te combineren valt met een job. De lessen zijn immers op maandagavond en studiemateriaal laat toe om van thuis te werken via de SAP Learning Hub Student Edition.

Gemiddeld vier maanden

Om de opleiding te volgen, volstaat een diploma hoger onderwijs, kort of lang type. Na een opleiding, die gemiddeld vier maanden duurt, beschikken de gecertifieerden over een ervaring die de bedrijfswereld gelijkstelt met een werkervaring van een jaar. Eens ze hun certificaat op zak hebben, heeft 98% binnen de maand een vast contract.

“Iedereen die deze opleiding volgt, kunnen we tewerkstelling garanderen", belooft managing director SAP België en Luxemburg Alain Georgy. "We bieden hen jobzekerheid, de mogelijkheid om te werken voor Belgische topbedrijven én een interessante verloning."

www.1000SAPjobs.be

Meer in het topic: