Privacyverklaring

Alain Albertz is de nieuwe cfo van Sigma Conso

27 mei 2021
Tekst
Peter Ooms

Sigma Conso, de Belgische specialist in financiële consolidatie en rapportering, heeft een nieuwe cfo: Alain Albertz.

Sigma Conso is een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in consolidatie en rapportering. Het bedrijf heeft vorig jaar een overeenkomst gesloten met Fortino, bekend van Duco Sickinge en Renaat Berckmoes. De komst van deze private-equitypartner vereist ook een verdere professionalisering van de financiële afdeling van Sigma Conso. In dat verband is de nieuwe cfo Alain Albertz aangetrokken.

Eerste overname

Alain Albertz heeft de opdracht om de financiële processen op het niveau te brengen dat past bij een private-equityaandeelhouder. “Dat houdt in dat we de bestaande financiële processen moeten aanvullen met KPI’s over de operationele prestaties. Sigma Conso heeft net een eerste overname gerealiseerd en die cijfers worden ook volledig geïntegreerd. Dat alles realiseren we door een nieuw ERP-pakket te implementeren en het financiële team uit te breiden. Intussen werken vier personen op de financiële afdeling. Je moet weten dat de ceo tot voor kort zelf instond voor een groot deel van het financiële proces. De private-equitypartner stuurt actief aan op een kwalitatieve en correct bezette backoffice”, zegt Alain Albertz.

De bijkomende rapportering heeft een heel belangrijke functie als meetinstrument om de bestaande strategie te evalueren. “De bedrijfstop krijgt zo de gegevens in handen om het zakelijke model tegen het licht te houden en de prestaties van de licenties, abonnementen, consulting en training te analyseren. Daarmee kan ze het beleid ook bijsturen waar nodig.”

Groeistrategie

Die aanpak van systemen en personeel past ook in een groeistrategie. “Sigma Conso zal alleen maar verder groeien. Vorig kwartaal lag de omzet dubbel zo hoog als het jaar voordien. We hebben nu vestigingen in België, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Portugal. Door de overname in Azië komen daar Singapore, Maleisië en Indonesië bij. Tegelijk overwegen we nu om onze aanwezigheid in andere Europese landen te starten of te versterken. Zeker Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië komen in aanmerking. Zowel overnames als het oprichten van eigen vestigingen zijn mogelijk. In alle gevallen willen we de samenwerking met partners nog uitbreiden.”

Alain Albertz is een ervaren financiële manager. Voor hij vast in dienst kwam bij Sigma Conso werkte hij als consultant en begeleidde hij een resem bedrijven in hun financieel beheer. Ook specialiseerde hij zich lange tijd in projecten voor de financiële afdeling. Hij werkte onder andere voor Aramark, Coca-Cola European Partners, Pwc, Swift en Roode Pelikaan.

Meer in het topic: