BAN Flanders werkt samen met investeerdersplatform Doorway

24 juni 2022
BAN Flanders werkt samen met investeerdersplatform Doorway

Het Business Angels Network (BAN) Flanders gaat verder met de internationalisering. Het zet een samenwerking op met het Italiaanse investeerdersplatform Doorway.

Het Business Angels Network (BAN) Flanders gaat na zijn naamsverandering (BAN Vlaanderen werd BAN Flanders, nvdr.) verder met de internationalisering door een samenwerking op te zetten met het Italiaanse investeerdersplatform Doorway.

Internationaal investeren

Het partnership creëert gratis bijkomende internationale investeringsperspectieven voor de leden van BAN Flanders. Het opent deuren voor Vlaamse startups en scale-ups om te ondernemen en zaken te doen in een Europese context.

Het partnership is het begin van een nieuwe internationale dynamiek die business angels in en buiten Europa zal stimuleren om actief mee te werken aan de groei en het succes van jonge ondernemingen. BAN Flanders mikt op ondernemingen die ultramoderne technologie en applicaties ontwikkelen. Het gaat dan onder meer om artificiële intelligentie, energietransitie, CO2-neutraal en duurzaam ondernemen.

Doorway is een van origine Italiaans online investeringsplatform voor professionele investeerders. Het is gemachtigd door regulator Commissione Nazionale per le Società e la Borsa (Consob) . Leden van BAN Flanders hebben voortaan de mogelijkheid om via het platform te investeren in Italiaanse en andere internationale ondernemingen met groot potentieel. Dat biedt business angels de kans om hun portfolio uit te breiden voorbij de grenzen van Vlaanderen en de Benelux.

Zakendoen in Vlaanderen

Uiteraard komt het ook de ondernemingen ten goede die door Doorway zorgvuldig geselecteerd worden en die in onze regio willen ondernemen en zakendoen. De overeenkomst met BAN Flanders is voor Doorway een eerste belangrijke realisatie van het partnership dat zij recent sloot met Business Angels Europe. BAN Flanders is hiermee trendsettend in Europese context. Het is meteen ook een eerste concrete stap van BAN Flanders in een globale markt van ondernemingen die zich niet storen aan landsgrenzen; een keuze voor internationalisering die ook gereflecteerd wordt in de recente naamsverandering van het investeringsnetwerk.

Foto: Reginald Vossen (links), algemeen directeur van BAN Flanders, wordt ook voorzitter van de Business Angels Europe Club. Rechts Stefano Mascetti van Doorway.