Privacyverklaring

Consolidatietrend zet zich door in de accountancysector

9 juli 2024
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Nikolas Vandelanotte

Ecovis Acta Consult, een accountancy- en fiscaal advieskantoor gaat een partnerschap aan met Vandelanotte Group.

Centraal binnen het samenwerkingsmodel staat het behoud van de eigen identiteit, autonomie en de authenticiteit van de kersverse partner van Vandelanotte Group. Tegelijkertijd biedt Vandelanotte gedeelde resources en ondersteuning aan. Dat maakt het voor de sectorgenoten mogelijk om zich klaar te stomen voor de digitale toekomst.

Via zulke partnerschappen voegt Vandelanotte een dimensie toe aan de traditionele consolidatietrend. “Onze geleidelijke integratieaanpak zorgt ervoor dat medewerkers de tijd krijgen om te wennen aan de veranderingen en om zich comfortabel te voelen in de nieuwe setting”, aldus ceo Nikolas Vandelanotte.

Breder dienstenaanbod

Hij vervolgt: “We gaan op zoek naar kantoren die onze visie op groei en samenwerking delen en met wie we op die manier onze krachten weten te bundelen. Het belangrijkste aspect van een goede samenwerking is namelijk het delen van onze waarden. Voor ons betekent dit concreet dat aandacht voor de klant en medewerkers, advies op maat en een persoonlijke aanpak centraal staan.”

Bart Franceus van Acta Consult reageert: “Zowel klanten als medewerkers zullen duidelijk de voordelen van dit partnerschap ervaren. Dankzij de gedeelde resources en ondersteuning van Vandelanotte zal het dienstenaanbod aanzienlijk verbreden. Het team telt nu meer experten.”

Accountancy-sectorgenoten klaarstomen voor digitale transformatie

Digitalisering, automatisering en AI vormen belangrijke uitdagingen in de accountancysector. Investeren in innovatieve oplossingen is nodig om te blijven groeien als organisatie. Daar staat een stevig budget tegenover. Een samenwerkingsmodel zoals dat van Vandelanotte en Acta Consult laat sectorgenoten toe om zich optimaal voor te bereiden op de digitale toekomst. Klanten profiteren mee van het verbrede aanbod aan oplossingen, bijvoorbeeld op het vlak van hr, communicatie en IT.