Privacyverklaring

Directeur financiën en aankoop Eddy Aerts wordt ceo bij ZNA

6 december 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Eddy Aerts (links) en Wouter De Ploey van ZNA

Huidig algemeen directeur financiën en aankoop Eddy Aerts is sinds 1 december de ceo van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA).

Na zeven jaar geeft Wouter De Ploey om persoonlijke redenen de fakkel door als ceo. Eddy Aerts zal ZNA leiden tot de fusie met GZA Ziekenhuizen op 1 januari 2024. Dan wordt Willeke Dijkhoffz ceo van het nieuwe fusieziekenhuis ZAS (Ziekenhuis aan de Stroom).

Wouter De Ploey: “Om persoonlijke redenen zet ik een stap terug . Ik doe dit na de nodige ruggespraak en met veel spijt. Tegelijk zit mijn hart vol fantastische herinneringen aan wat de duizenden medewerkers en ZNA-artsen de voorbije zeven jaar samen hebben gerealiseerd. Ik verlaat het schip, maar weet dat het ziekenhuis een geweldige bemanning heeft en op koers ligt voor een mooie toekomst.” ​ ​

Wouter De Ploey stond sinds 1 oktober 2015 aan het hoofd van ZNA. In de zeven jaar onder zijn leiding realiseerden de medewerkers verschillende grote projecten om het ziekenhuis klaar te stomen voor de toekomst. ​

Eddy Aerts ging in 2019 aan de slag bij ZNA als algemeen directeur financiën en aankoop. Hij startte zijn loopbaan bij McKinsey en werkte daarna als chief financial officer bij onder meer Matexi, Arcomet en Vedior Nederland. Hij studeerde economie aan de Katholieke Universiteit Brussel en de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde een MBA aan Insead.