“Een studierelevante bijbaan is ideale toevoeging op cv”

1 juni 2022
“Een studierelevante bijbaan is ideale toevoeging op cv”

Lore Maene is masterstudente Handelsingenieur met afstudeerrichting Financial Engineering aan de Universiteit van Antwerpen. Ze combineert haar studie met een studentenjob bij PSA, de grootste containerbehandelaar in de haven van Antwerpen. Hier draait Lore mee op de financiële afdeling van het bedrijf.

Evolutie binnen het bedrijf

Na haar terugkeer van een Erasmus-uitwisseling ging Lore op zoek naar een studierelevante bijbaan in het bedrijfsleven. Met de hulp van Randstad Young Talents kwam ze terecht bij PSA. Het contact met Randstad heeft ze als bijzonder positief ervaren. “Ze deden echt hun best om een studentenjob te vinden die goed aansloot bij mijn studie en die niet louter administratief is”, zegt Lore. Voor haar was het belangrijk om mee te draaien op een financiële afdeling en er te ontdekken waar haar interesses en talenten liggen. “Bovendien is een eerste professionele ervaring een mooie toevoeging voor mijn cv”, zegt Lore. Het is verder de ideale manier om de soft skills bij te schaven. Concreet gaat het over vaardigheden zoals het voeren van effectieve communicatie, samenwerken in team en probleemoplossend denken.

Kennis opfrissen

Bij PSA begon Lore op de dienst Handelsvorderingen en -schulden die zorgen voor een correcte verwerking van facturen. Dat is geen evidentie omdat PSA een groep is met verschillende dochterondernemingen. Na enkele weken in de functie van AR & AP Accountant ging Lore aan de slag als ondersteuning voor het General Ledger-team. Het ondersteunen bij het opmaken van jaarverslagen, de ondernemingsraad voorbereiden en het mee opstellen van financiële ratio’s waren maar een greep uit haar takenpakket. Het draagt allemaal bij aan correcte en betrouwbare financiële gegevens. “Voor mij was de rol bij het General Ledger-team ook ideaal om mijn eerstejaarsvakken Accounting en Financiële Rapportering nog eens op te frissen en mijn kennis verder aan te scherpen”, zegt Lore.

“Door te werken binnen verschillende functies op de financiële afdeling van PSA weet ik nu beter wat ik wil”, zegt Lore. Zo zijn voldoende verantwoordelijkheid en een gevarieerd takenpakket twee kernwaarden voor haar. Bovendien brengt iemand als Lore frisse inzichten naar de werkvloer. Een win-winsituatie voor beide partijen: werkgever en werknemer.