Solvay wint Award for Best Financial Communication 2021

16 november 2021
Solvay wint Award for Best Financial Communication 2021

De BVFA heeft de Award for Best Financial Communication 2021 toegekend aan Solvay. In de andere categoriëen vielen Proximus, Quest for Growth, KBC en Barco in de prijzen.

De deelnemende analisten prezen Solvay onder meer voor de snelle en heldere communicatie over de tussentijdse financiële resultaten (omzet, kosten, balansposten), inclusief relevante niet-IFRS gedefinieerde parameters en ratio’s. Ook de vroege, consequente en gekwantificeerde communicatie over de verwachte financiële resultaten (“guidance”) kon op veel bijval rekenen. Naar goede gewoonte scoorde Solvay ook met de uitstekende kwaliteit van zijn IR-werking, inclusief het verzamelen en ter beschikking stellen via de website van een set relevante consensuscijfers.

Luc Van der Elst, Vice-Voorzitter van BVFA en coördinator van de Award: "Het succes van de Prijs voor Beste Financiële Communicatie is maar mogelijk dankzij de brede steun van de lokale gemeenschap van financiële analisten en beheerders. Onze dank gaat ook uit naar de bedrijven die blijven investeren in financiële communicatie. Ook voor bedrijven die over minder financiële middelen beschikken loont het om zorg te besteden aan een goede financiële communicatie!"

De winnaars in de andere categorieën waren:

  • Barco: Beste Mid & Small Cap
  • Quest for Growth: Beste Holding of Investeringsmaatschappij:
  • KBC: Beste investeerdersrelaties
  • Proximus: Beste toekomstgerichte informatie

Foto: Geoffroy d'Oultremont en Valérie-Anne Barriat van Solvay nemen de award in ontvangst.