Privacyverklaring

Loonbudget 2024 gemiddeld 4,9 procent hoger door schaarste en inflatie

2 augustus 2023
Tekst
Jo Cobbaut

Werkgevers in België houden voor 2024 rekening met een loonbudget dat gemiddeld 4,9 procent hoger ligt dan in 2023. Zo willen ze personeel aantrekken en behouden in een context van hoge inflatie en een krappe arbeidsmarkt.

Dat concludeert adviesbedrijf WTW uit een bevraging bij 548 Belgische bedrijven voor een salarisonderzoek.

Uit het nieuwste Salary Budget Planning Report van WTW blijkt dat de loonstijging van 4,9 procent voor 2024 behoorlijk lager is dan de 11,3 procent van 2023. Toch zegt bijna een derde (30 procent) van de bedrijven dat hun loonbudgetten nu hoger zijn dan ze hadden voorzien.

17 procent breidt personeelsbestand uit

Werkgevers geven twee hoofdredenen voor het verhogen van de loonbudgetten:

  • inflatie (71 procent),
  • de krappe arbeidsmarkt (49 procent).

Van de Belgische bedrijven zegt een derde (34 procent) dat de vooruitzichten voor hun bedrijf beter zijn dan ze hadden verwacht. 55 procent zegt dat ze in lijn zijn met hun verwachtingen.

17 procent is van plan het totale personeelsbestand in de komende twaalf maanden uit te breiden.

Zes op de tien (59 procent) werkgevers is van plan de komende twaalf maanden ingenieurs aan te nemen. 53 procent gaat IT-ers aannemen en 52 procent wil meer verkopers.

Concurrerend blijven

“Hoewel we lagere salarisstijgingen verwachten voor volgend jaar, liggen ze nog steeds ruim boven de verhogingen die we de afgelopen tien jaar hebben gezien. Dit toont aan dat bedrijven ernaar streven concurrerend te blijven in een dynamisch werkklimaat”, aldus Douglas Leenen, consultant bij WTW België.

Douglas Leenen bedenkt verder dat er meer nodig is dan een hoger loonbudget om talent aan te trekken en te behouden: “Naarmate het personeelsbestand diverser, veeleisender en dynamischer wordt, is het belangrijk hun specifieke behoeften en voorkeuren te begrijpen en tegelijkertijd de gewenste werknemerservaring en carrière binnen het bedrijf te bieden.”

Over het onderzoek

Het Salary Budget Planning Report is opgesteld door WTW’s Reward Data Intelligence practice. Het onderzoek is uitgevoerd in april en mei 2023 en leverde ongeveer 33.000 reacties op van bedrijven in honderdvijftig landen wereldwijd.

Loonbudgetten 2024 liggen gemiddeld 4,9 procent hoger