Mollie haalt 665 miljoen euro op via Blackstone Growth

22 juni 2021
Mollie haalt 665 miljoen euro op via Blackstone Growth

De snel groeiende payment service provider (PSP) Mollie heeft 665 miljoen euro opgehaald in een Series C-financieringsronde. Dat brengt het totale bedrag dat het bedrijf heeft opgehaald op meer dan 780 miljoen euro.

De ronde werd geleid door fondsen die beheerd worden door Blackstone Growth (BXG), Blackstone’s growth equity-investeringstak, en omvatte EQT Growth, General Atlantic, HMI Capital en Alkeon Capital. TCV, dat de Series B-investering in september 2020 leidde, nam ook deel aan de financieringsronde. De financiering zal Mollie’s internationale expansie, team uitbreiding van het team en voortdurende investeringen in product en techniek helpen realiseren.

Naar 20 miljard euro aan transacties

Mollie werd in 2004 opgericht en is nu een van de grootste PSP’s in Europa. Vandaag de dag bedient het bedrijf meer dan 120.000 maandelijks actieve merchants van allerlei groottes op het hele continent. In 2020 verwerkte het bedrijf meer dan 10 miljard euro aan transacties en het bedrijf is op weg om meer dan 20 miljard euro te verwerken in 2021. Volgens het groeibedrijf hebben de toonaangevende producten , het eenvoudige en transparante prijsmodel en klantenservice, evenals zijn contracten zonder lock-in, gezorgd voor de snelle groei. Klanten van Mollie zijn onder meer Deliveroo, Gymshark, Game Mania en Club Brugge.

Top twintig

Deze financieringsronde waardeert Mollie op 5,4 miljard euro. Volgens gegevens van CBInsights zou dat betekenen dat Mollie nu een van de vijf meest waardevolle niet-beursgenoteerde fintechs in Europa is, en een van de top twintig ter wereld.

Shane Happach, CEO van Mollie: “Mollie heeft iets heel speciaals. In de drie maanden dat ik nu in dienst ben, hebben we al zoveel bereikt: de voorbereidingen voor een complete lancering in het Verenigd Koninkrijk, 600 procent groei in Duitsland en we hebben een aantal gerenommeerde collega’s en directieleden aangenomen.”