Nathalie Demeere werkt bij UCB aan het Performance Engine Project

11 januari 2022
Nathalie Demeere werkt bij UCB aan het Performance Engine Project

Nathalie Demeere, de vroegere cfo van AstraZeneca Belux is sinds half december aan het werk op de financiële afdeling van het Belgische UCB.

UCB is een Belgisch farmabedrijf gespecialiseerd in geneesmiddelen voor immunologie en neurologie. Daarnaast legt het zich toe op onderzoek en ontwikkeling van medicamenten voor zeldzame ziektes. Nathalie Demeere: “Ook mijn vorige werkgever AstraZeneca was actief in de farmasector, dus daar is er een vanzelfsprekende overeenkomst. UCB vraagt me echter om een heel vooruitstrevende oplossing uit te werken voor de financiële processen. Dat trok me bijzonder aan.”

Procesoptimalisering

Nathalie Demeere werkt sinds december aan het Performance Engine Project binnen Insight-to-Impact. Daarbij optimaliseert ze de processen rond budgettering en performance management. “De bedoeling is de geschikte en correcte gegevens te verzamelen (insight), waarmee achteraf de beste beslissingen worden genomen die het meeste impact hebben op de business. Daarbij moet ik zeggen dat UCB al heel ver staat in dat verbeteringsproces binnen de sector. Nu al hanteert het onder andere artificiële intelligentie bij het forecasten.”

Nathalie Demeere: “Maar we zien daar nog een groot potentieel. We denken dan eerste en vooral aan de opzet van het budget, de budgetcyclus en de budget frequentie. We stellen ons de vraag naar het juiste niveau van detaillering voor verschillende budget oefeningen. Ook een grotere uniformiteit tussen de afdelingen biedt nog kansen. Op welke manier kan het proces van data verzamelen en rapporteren beter georganiseerd worden binnen de huidige of nieuwe systemen?”

Ervaring

Nathalie Demeere begon haar carrière als financieel consultant bij Deloitte en maakte dan de stap naar de farmaceutische sector. Daar vervulde ze verschillende functies en verantwoordelijken bij GSK, Alexion en AstraZeneca.