Privacyverklaring

PIA Group neemt het Nederlandse Brouwers Accountants over

28 oktober 2022
Tekst
Peter Ooms

PIA Group zet zijn eerste stappen in het buitenland. De Nederlandse accountancygroep Brouwers Accountants gaat samen met de groep van ondernemer Steven Brouckaert verder groeien in Nederland.

De komende maanden wordt de overnamestrategie van PIA Group ook bij onze noorderburen verder uitgerold. De groep werkt sinds 2012 aan een buy & build-strategie in België onder de leiding van oprichter Steven Brouckaert. Van in het begin was het de ambitie van de PIA Group om de leidinggevende speler in accountancy- en adviesdiensten aan kmo-bedrijven te worden. De groep uit Gent koos voor een heel eigen propositie: het combineren van de voordelen van schaalgrootte en een persoonlijke, mensgerichte aanpak.

Brouwers Accountants bedient ook voornamelijk kmo-klanten. Net als bij PIA Group staat de ondernemersaanpak er centraal.

Een gelijklopende visie op de markt

Brouwers Accountants treedt toe tot de nieuw opgerichte vennootschap PIA Nederland, die het bruggenhoofd van de verdere expansie wordt. De voedingsbodem voor een snelle groei is aanwezig. Ook in de Nederlandse accountancy- en adviesmarkt is een consolidatiegolf aan de gang.

“In mijn visie krijgt het ondernemerschap na de overname ook lokaal de ruimte en kunnen sterke merken verder leven zonder complexe partnerstructuren. Toen Steven Brouckaert aan ons werd geïntroduceerd, was er meteen een klik. Ik voelde dat de werkwijze van PIA Group ook in Nederland kon aanslaan, ondanks de verschillen tussen onze beide markten”, zegt Ewout Brouwers.

Steven Brouckaert vervolgt: “Nederland is veel meer een adviesland en heeft al veel meer stappen gezet in digitalisatie. Ook in die context blijft de persoonlijke band tussen klant en medewerker cruciaal. In Nederland is absoluut ruimte voor onze combinatie van schaalgrootte en een mensgerichte aanpak.”

Powered by PIA

Brouwers Accountants opereert vanaf nu in de Nederlandse markt onder het motto ‘powered by PIA Group’. Het is de bedoeling dat er snel bijkomende kantoren de groep versterken.

Foto: PIA en Brouwers - van links naar rechts: Han Brouwers, Steven Brouckaert, Ewout Brouwers

Meer in het topic: