Quares Student Housing realiseert kapitaalverhoging van 10 miljoen euro

6 oktober 2020
Quares Student Housing realiseert kapitaalverhoging van 10 miljoen euro

Het gaat om de grootste kapitaalverhoging ooit voor Quares Student Housing. De expert in studentenvastgoed wil haar aantal studentenkamers verdubbelen tegen 2024.

Quares Student Housing - gespecialiseerd in studentenvastgoed - wil tegen 2024 haar aantal studentenkamers verdubbelen naar in totaal tweeduizend. Daarvoor start het haar tiende en meteen ook grootste kapitaalverhoging. Quares Student Housing wil in totaal 10 miljoen euro ophalen bij investeerders om verouderde studentenkoten te vervangen door kwalitatieve en veilige kamers. Na Brussel, Gent, Antwerpen en Luik, breidt de groep daarvoor ook haar activiteiten uit naar Leuven. Uit een analyse van Quares Student Housing blijkt overigens dat in heel België enkele tienduizenden studentenkamers aan een dringende herontwikkeling toe zijn.

Institutioneel en particulier

De vastgoedspeler wil het kapitaal ophalen bij institutionele investeerders, maar ook bij particuliere beleggers. Het beoogd gemiddeld rendement bedraagt vijf procent per jaar. Met het verse kapitaal zal Quares Student Housing in de eerste plaats investeren in meer dan 100 nieuwe studentenkoten in Brussel en meer dan 100 in Gent. In een latere fase breiden ze hun activiteiten verder uit in de grootste Belgische studentensteden.

“In onze studentensteden is er een groot tekort aan kwalitatieve en betaalbare studentenhuisvesting. Het zwaartepunt ligt natuurlijk op Brussel, met zo’n 100.000 studenten de grootste Belgische studentenstad met tevens het grootste tekort. Daar is de komende jaren nood aan 18.000 kwalitatieve koten”, zegt Herman Du Bois, CEO Quares Student Housing

Vernieuwde kotenmarkt

“Het is meer dan ooit het moment om te investeren in studentenhuisvesting. De markt staat aan het begin van een transitie van verouderd patrimonium naar nieuwe, kwaliteitsvolle koten. Een groot deel van de studentenhuisvesting is vandaag gebouwd in de jaren ’80 en’90 en voldoet niet meer aan de huidige wetgeving, noch aan de strenge eisen van de studenten zelf.”

De huidige kapitaalverhoging loopt tot eind november en de minimale inleg is 100.000 euro (private plaatsing). Bovendien kunnen investeerders intekenen op een converteerbare obligatielening vanaf 30.000 euro.