Privacyverklaring

Trends in zakenreizen: meer biometrie voor soepele betalingen

9 november 2022
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Amazon One

Biometrische betalingen zijn nu mainstream voor zowel retail- als reisbetalingen. De komende jaren krijgt biometrie in de reissector wellicht een nieuwe dimensie.

Dat is een van de conclusies in een trendrapport van Amadeus, een aanbieder van technologie voor de reissector. Luchthavens gebruiken al biometrische gegevens voor het identificeren van reisdocumenten. De logische volgende stap is om deze identiteitscontrole aan te wenden voor alle betalingen tijdens de reis.

Van treintickets tot stoelupgrades

Als een passagier via biometrische gegevens incheckt, bagage afgeeft en aan boord van het vliegtuig gaat, is het mogelijk om deze identiteitscontroles ook te gebruiken voor betalingen tijdens de reis. Voorbeelden zijn een maaltijd aan boord van het vliegtuig, een upgrade naar businessclass of laat uitchecken in het hotel. Luchthavens en reisorganisaties zullen passagiers en reizigers in de toekomst een volledig contactloze, handige en veilige betalingservaring kunnen bieden dankzij het gebruik van biometrische gegevens, op alle momenten tijdens de reis.

In de winkel betalen met je handpalm

Reiswinkel Hudson startte al met pilootprojecten. In zijn winkel op Nashville International Airport gebruikt Hudson de biometrische betalingsoplossing van Amazon One, waardoor klanten "gewoon naar buiten lopen" en met de palm van hun hand betalen.

Meer in het topic: AmazonAmadeuszakenreizenbiometriebusiness travelAmazon One