Privacyverklaring

Betaaltermijnen van facturen voorspellen met AI

28 juni 2021
Tekst
Peter Ooms

Met artificiële intelligentie (AI) voorspelt een boekhoudpakket op basis van het betaalpatroon van klanten wanneer ze hun facturen zullen betalen. Deze functie helpt ondernemers om meer inzicht te krijgen in hun cashflow. Ze herkennen knelpunten op tijd.

Uit de KMO Barometer van Exact (2021) blijkt dat één op de vijf kmo’s het beheren van de cashflow als grootste uitdaging ziet op gebied van financiële administratie. Meer dan de helft heeft er moeite mee om de cashflow nauwkeurig te voorspellen. Door de Days2Cash-feature ook in België te lanceren, vergroot Exact de efficiëntie waarmee facturen behandeld worden, en krijgen kmo’s meer grip op hun administratie en cashflow.

Dankzij no hands accounting is het nu mogelijk om de exacte status van verzonden facturen en de voorspelde betaaldatum per klant te bekijken en bij te houden. De software geeft met behulp van artificiële intelligentie een best-case en een worst-case-scenario. Accountants hebben daarna de mogelijkheid om te filteren op openstaande posten waarvan Exact Online denkt dat de betalingen te laat zullen binnenkomen.

Sigrid Jansegers, sales director bij Exact België: “De bedrijven die zich vandaag het beste kunnen aanpassen aan deze uitdagende tijden, zijn de winnaars van morgen. Daarom is het voor ondernemers nog belangrijker om snel digitale stappen te zetten. We helpen kmo’s daarbij door handvatten te bieden om beter en meer realtime zicht te hebben op hun cashflow.”