Privacyverklaring

Davy Claerhout wordt de nieuwe group cfo van Allia

3 juli 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Davy Claerhout

In september gaat Davy Claerhout aan de slag als group cfo van verzekeringsmakelaar Allia. Hij had eerder ervaring opgedaan bij onder andere Ardo en Thomas Cook.

Allia is een verzekeringsmakelaar, gestart in Roeselare door de familie Lebon en vooral gericht op polissen voor ondernemingen. Inmiddels is het bedrijf actief in heel België en heeft het kantoren in Luxemburg en Zwitserland. In 2022 verwierf het investeringsfonds Apheon de meerderheid in het kapitaal. Dat Allia heel actief is in de consolidatiegolf in de sector van de verzekeringsmakelaars is daar zeker niet vreemd aan. Allia staat in de sector bekend om zijn vele overnames.

Financiële processen professionaliseren

Na de komst van Apheon als meerderheidsaandeelhouder, blijft de familie actief in de raad van bestuur, maar heeft ze het dagelijkse management uit handen gegeven. Eerder dit jaar kwam Wouter Devriendt, de vroegere topman van de restbank Dexia, aan het hoofd van het management te staan. Vanaf september zorgt Davy Claerhout voor een verdere versterking van de directie. “De snelle groei van het bedrijf maakt het noodzakelijk om de financiële processen verder te professionaliseren en klaar te maken voor bijkomende overnames. Het gaat er ook om de processen beter op elkaar af te stemmen, eventueel nieuwe IT-tools te implementeren en het team verder te versterken.

Financiële overnamecapaciteit

De overnames blijven een rode draad in de strategie van Allia. “Dankzij de inbreng van Apheon is onze financiële overnamecapaciteit nu vrijwel onbeperkt.” Dat vertelde Joseph Lebon in een interview met Trends. In de laatste vijf jaar had Allia toen dertien overnames gerealiseerd. Apheon versterkt die groeistrategie en moedigt het management ook aan om snel resultaten te boeken.

Davy Claerhout was hiervoor de group cfo van diepvriesbedrijf Ardo. Eerder had hij ervaring opgedaan bij Thomas Cook en Alken-Maes. Hij begon zijn carrière bij EY als auditor en consultant.