Privacyverklaring

“Digitalisering is een werkpunt in de bank- en verzekeringssector”

1 november 2023
Tekst
Stefanie Huybrechts
Beeld
Brad Geurts (foto B-sure)

Brad Geurts is investment & process expert bij bankmakelaar B-sure. Het bedrijf verzorgt de opbouw, het beheer en de overdracht van vermogen. Daar hoort een persoonlijke butlerservice bij, op maat van de financiële waarden en doelstellingen van de cliënt.

“Het grootste verschil met mijn academische carrière is de intensieve samenwerking met anderen”, legt Brad Geurts uit. “Je vertrouwt op collega’s om bepaalde zaken aangeleverd te krijgen en omgekeerd. Dit laat je toe om het werk goed uit te voeren. Als student is het uitsluitend je eigen verantwoordelijkheid om er een succes van te maken. Tijdens je opleiding zijn de verwachtingen ook duidelijk afgelijnd. Zo weet je op voorhand wanneer er examens zijn en er druk op de ketel komt. Er is zelden of nooit sprake van uitgestelde of vervroegde deadlines.”

Hands-onkennis

Brad Geurts kijkt tevreden terug op zijn opleidingen aan zowel de hogeschool als de universiteit. Hij streept wel aan dat hij in de praktijk vooral de vruchten plukt van de hands-onkennis van zijn bacheloropleiding Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Financiën - en Verzekeringswezen, aan hogeschool PXL. Die opleiding rondde hij af met grote onderscheiding. “Mijn masterstudie Internationale betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen liet me dan weer toe om complexe modellen te bestuderen en te begrijpen. Al is de realiteit wel dat dat laatste mij niet vooruithelpt in de rapportering van klantendossiers.”

Administratieve flows

“Door de samenwerking met tal van private banken krijg je te maken met een waaier aan administratieve flows”, legt Brad Geurts uit. Om het onboardingproces van cliënten zo aangenaam mogelijk te maken, is het zijn taak om de flow van B-sure zoveel mogelijk uniform te maken met die van de partners. “Ik heb dit praktisch aangepakt. Door een ‘best of’ te maken van de aan te leveren informatie, kom ik tot een eenvormig model.”

Digitalisering

“Het zal geen verrassing zijn dat digitalisering nog een werkpunt is in de bank- en verzekeringssector”, zegt de young potential. “Tot vandaag wordt er voor sommige processen nog gewerkt met manueel te ondertekenen papieren documenten. Vooral de integratie van de digitale handtekening is een prioriteit. Op het vlak van regelgeving ligt dat niet zo eenvoudig, waardoor de implementatie op zich laat wachten.”

Brad Geurts

Toekomst

In de toekomst ziet de jobstarter zich evolueren met het bedrijf en is het zijn ambitie om door te groeien naar het middenmanagement. Hij wil zich vooral focussen op het structureren van processen bij B-sure. “Dit laat me toe om een aantal trends binnen de bank- en verzekeringssector mee vorm te geven”, besluit Brad Geurts. “Zo zal de opkomst van AI de rol van de financiële adviseur in de nabije toekomst beïnvloeden.”