Privacyverklaring

Henk Rogiers aan de slag als group cfo bij Addactis

10 januari 2024
Tekst
Peter Ooms

Na de geslaagde carve-outoperatie van Miraclon uit Kodak zoekt Henk Rogiers een nieuwe uitdaging als cfo in softwarebedrijf Addactis.

Addactis is wereldwijd actief, met kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Latijns- Amerika en Azië . Het maakt software voor verzekeringsmaatschappijen om hen te helpen bij het berekenen van de risico’s en provisies, het opvolgen van de verplichte rapporteringen en het verbeteren van hun dagelijks beheer. Het is een risk-techbedrijf dat intussen al dertig jaar bestaat. Bij de start was het gericht op consulting rond actuariële materies voor de sector. Intussen werken er meer dan driehonderd personen, vooral in Parijs en Lyon waar het bedrijf werd opgericht. De overkoepelende groepsstructuur voor de vele juridische entiteiten bevindt zich in Brussel.

Fundamenten goed zetten

“Met de komst van de nieuwe investeerder Fortino Capital steeg het belang van de kwaliteit van de rapportering, de efficiëntie van de planning en de voorspelbaarheid van de financiële resultaten. Het is mijn taak om de situatie te analyseren en aan te duiden welke verbeteringen nodig zijn. Dat zal ik ook doen in functie van de snelle groei van het bedrijf. We moeten de fundamenten nu goed zetten om straks zonder problemen te kunnen uitbreiden”, zegt Henk Rogiers.

Specifieke aanpak

“Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met de ceo, het managementteam en Fortino. Met hen is er alvast een goede klik. Daarnaast vind ik het erg prettig om weer in de softwaresector aan de slag te gaan. Hier heerst een andere dynamiek door die focus op groei. Toch is er ook veel veranderd sinds ik er vertrok in 1999. Nu ligt de focus volledig op het software-as-a-service-aanbod. Dat biedt enerzijds het voordeel van een basis aan stabiele inkomsten, anderzijds zorgt het voor heel wat druk binnen een organisatie om telkens nieuwe klanten te abonneren op de softwarediensten. In de financiële afdeling ligt de nadruk dan op een nieuwe parameter: de jaarlijks terugkerende inkomsten en niet enkel op de omzet als dusdanig. Het beheer daarvan vereist een specifieke aanpak. Ik had daar al ervaring mee vanuit mijn zelfstandige activiteiten als adviseur”, zegt Henk Rogiers.

Hij heeft net bijna vier jaar gewerkt bij Miraclon, een carve-out van Kodak. Voordien had hij verschillende financiële verantwoordelijkheden in bedrijven als Renewi, Shanks en Kinepolis. Hij startte zijn carrière bij het softwarebedrijf Numetrix.