Privacyverklaring

Joost Vanhecke is cfo van Teamleader én Yuki

1 juli 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Joost Vanhecke

Begin juni heeft Joost Vanhecke ook de rol van cfo van Yuki op zich genomen. Nu is hij de financieel verantwoordelijke bij Yuki én Teamleader.

Beide bedrijven maken deel uit van de groep Visma. Yuki al sinds 2020. Teamleader zit sinds 2022 onder de koepel van die Noorse groep van bedrijfssoftware. “We bleven heel autonoom werken als onafhankelijk bedrijf. De integratie blijft beperkt tot een gestructureerd proces van knowledge sharing over thema’s die voor al de individuele bedrijven nuttig zijn zoals AI. Maar intussen veranderde de functie van cfo wel degelijk. Teamleader was voor de komst van Visma een echte scale-up, gefocust op overnames, buy-outs, exits, enzovoort. Die thema’s zitten nu op groepsniveau. Het takenpakket is dus wat uitgehold. Dat compenseerde ik door heel actief te zijn in de adviesraden die Visma opzet om de kennis uit de verschillende bedrijven te verspreiden. Op die manier kende ik ook Yuki al heel goed”, zegt Joost Vanhecke.

Strategische taken

Nu zal hij dus als cfo optreden voor beide bedrijven. “Dat kan alleen maar omdat ik me alleen nog bezig hou met de strategische taken en de rapportering naar Visma voor Teamleader. Al het operationele werk op de financiële afdeling is doorgeschoven naar mijn rechterhand Laura Joris die intussen VP Finance van Teamleader is geworden. Ik had ook de verantwoordelijkheid over Data & Revenu Operations en Payroll & Office. Dat takenpakket is doorgeschoven naar andere diensten. Bij Yuki kom ik meteen terecht in een zeer competent team, waar ik de financiële processen kan optimaliseren op basis van de opgebouwde kennis van Teamleader”, zegt Joost Vanhecke.

Digitale organisaties

Hij is als cfo ook nauw betrokken bij de datastrategie voor de beide bedrijven. “Yuki en Teamleader zijn in de eerste plaats digitale organisaties met processen die zich in de cloud afspelen. Dat maakt het mogelijk dat we alle interacties met klanten precies kunnen opvolgen en analyseren. Wat is het succes van marketingcampagne? Wat doet een klant die de software uittestte na de proefperiode? Dergelijke analyses zijn erg belangrijk.”

Joost Vanhecke is al sinds 2019 aan de slag bij Teamleader. Daarvoor was hij actief als consultant bij Deloitte in verschillende afdelingen. Hij begon zijn carrière bij IBM.