Privacyverklaring

Nicolas De Clercq volgt Geert Peeters op als cfo van Greenyard

3 juli 2023
Tekst
Peter Ooms

Greenyard kondigt aan dat Nicolas De Clercq het bedrijf vervoegt als chief financial officer (cfo) en lid van het uitvoerend managementteam van de groep. Hij volgt Geert Peeters op, de huidige cfo, die het bedrijf eind september verlaat.

Hein Deprez, oprichter en co-ceo van Greenyard: “Nicolas brengt meer dan 25 jaar ervaring mee. Hij is al meer dan tien jaar een succesvolle cfo, onder meer bij een beursgenoteerd bedrijf. Hij heeft alle kwalificaties als topmanager. Doorheen zijn loopbaan heeft hij een bewezen staat van dienst opgebouwd, die zijn sterk leiderschap en focus op permanente groei weerspiegelt. We zijn er zeker van dat Nicolas binnen de kortste keren volledig operationeel is en onmiddellijk zal bijdragen aan de versnelling van Greenyards wereldwijde traject naar gezonde voeding, gedreven door pure-plant food experiences.”

Wereldwijde voedseltransitie

Nicolas De Clercq is verheugd aan te sluiten bij Greenyard: “Ik ben erg blij om opnieuw bij een beursgenoteerd en ambitieus bedrijf aan de slag te gaan. Er was meteen een klik met zowel het bedrijf als het managementteam. Alle puzzelstukjes vallen voor mij nu samen. Zo werkte ik de afgelopen tien jaar bij een beursgenoteerd bedrijf met een sterke familie als aandeelhouder. Verder vind ik aansluiting bij de duidelijke ambities van Greenyard. Ook mijn persoonlijke achtergrond als zoon van een tuinder klopt. Greenyard is een bedrijf met een duidelijke missie, dat midden in de wereldwijde voedseltransitie staat en klaar is voor een gezonde toekomst. Ik kijk ernaar uit om daaraan bij te dragen.”

Geert Peeters verlaat Greenyard in september

Na vijf vruchtbare en intense jaren van samenwerking besloot Geert Peeters een nieuwe wending te geven aan zijn carrière. Hij draagt zijn rol als cfo van Greenyard over en verlaat het bedrijf op 30 september. Er is voldoende tijd ingecalculeerd voor een grondige overdracht tussen Geert Peeters en Nicolas De Clercq.

Sterke fundamenten

Marc Zwaaneveld, co-ceo van Greenyard: “Samen met Geert hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt om ons bedrijf verder voor te bereiden op de toekomst. Op basis van de sterke fundamenten zijn we de afgelopen jaren een sterkere en flexibelere globale leider geworden. We zijn een stabiele en betrouwbare partner in de voedselwaardeketen. Geert heeft hier direct aan bijgedragen. In het jaar waarin hij vijftig wordt, vindt Geert het een goed moment om nieuwe uitdagingen aan te gaan en andere stappen te ondernemen. Wij bedanken hem voor zijn grote toewijding en belangrijke bijdrage aan onze resultaten in de afgelopen jaren. Met Nicolas aan boord kunnen we ons werk op basis van die fundamenten voortzetten en versnellen.”