Privacyverklaring

Umicore gaat eerste duurzaamheidslening aan ter waarde van 500 miljoen euro

11 februari 2022
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Jan Locus

Umicore heeft een duurzaamheidslening ter waarde van 500 miljoen euro ondertekend. Hiermee koppelt het voor het eerst de financieringskosten van de groep aan haar duurzaamheidsprestaties.

Het bedrijf herfinanciert ze met succes haar bestaande gesyndiceerde kredietfaciliteit van 300 miljoen euro.

Dertien banken

De faciliteit werd onderschreven door een pool van 13 internationale banken en heeft een basistermijn van vijf jaar. Ze meet in het bijzonder de vooruitgang van Umicore in het bereiken van haar doelstellingen met betrekking tot koolstofneutraliteit en genderdiversiteit.

"Deze duurzaamheidslening past in ons engagement ten aanzien van onze ambitieuze strategie Let's go for Zero," zei Filip Platteeuw, Chief Financial Officer van Umicore (rechts op de foto). "Ze breidt de financieringscapaciteit van Umicore verder uit met de steun van een brede groep van internationale relatiebanken."

Net zero tegen 2035

Umicore streeft via haar "Let's go for Zero" strategie, die de groep in juni 2021 lanceerde, naar het bereiken van koolstofneutraliteit in 2035. Tussentijdse doelstellingen zijn om de Scope 1 & 2 broeikasgasemissies met 20% te verminderen in 2025 en met 50% in 2030. Bovendien wil Umicore zo snel mogelijk gendergelijkheid bereiken, met 35% vrouwen in het management tegen 2030.

BNP Paribas Fortis, KBC Bank en SMBC traden op als coördinerende Bookrunners en Mandated Lead Arrangers voor de transactie, terwijl BNP Paribas Fortis ook optrad als Sustainability Coordinator.

In een interview met FDmagazine gaven cfo Filip Platteeuw en zijn collega Benoit Stevens al tekst en uitleg over de duurzaamheidsambities en de impact daarvan op de financiële afdeling.

Meer in het topic: