AXA IM LANCEERT FONDS VOOR INVESTERINGEN IN METAVERSE

20 april 2022
Beeld
ALI PAZANI VIA PEXELS
AXA IM LANCEERT FONDS VOOR INVESTERINGEN IN METAVERSE

AXA Investment Managers (AXA IM) lanceerde op 12 april het AXA WF Metaverse fonds. Dat wil beleggen in bedrijven die een rol spelen in de convergentie van de digitale en fysieke wereld.

Het fonds maakt deel uit van de reeks thematische aandelenfondsen van AXA IM. De wereldwijde strategie krijgt vorm in een actief beheerd multi-cap aandelenfonds dat belegt in groeikansen op lange termijn die Metaverse biedt.

Investeringen gaan naar vier belangrijke subthema's:

  1. Gaming wordt voor velen de eerste bouwsteen van de Metaverse. Het biedt een manier om mogelijkheden te verkennen met gepersonaliseerde ervaringen te creëren en gelijktijdige interacties met een groot aantal spelers.
  2. Socialiseren, want de basis van de metaverse zijn platforms die zorgen voor het ontwerpen van inhoud, het onderhouden van live ervaringen, de gebruikersinterface en sociale interacties.
  3. Werk, want voor de industrie zullen specialisten steeds krachtiger 3D-simulaties in realtime ontwerpen en simuleren.  Voor kantoorpersoneel brengt de Metaverse ook mogelijkheden voor een meer collaboratieve en immersieve werkomgeving.
  4. Enablers zullen het ontwikkelingstempo van de metaverse. We denken daarbij aan sectoren als halfgeleiders, technologische infrastructuur, cyberbeveiliging en betaling omvatten.

Pauline Llandric, lead manager van het AXA WF Metaverse fonds, denkt dat we ons in de beginfase bevinden van een langetermijntrend. “Ontwikkelingen in de technologie hebben onze manier van leven, socialiseren, werken en zakendoen veranderd. De metaverse is de samenvloeiing van de virtuele en fysieke werelden, waar meer technologie wordt gelaagd op het dagelijks leven.”

Het huidige metaverse-universum bestaat uit ongeveer 250 aandelen en AXA IM zal de beste 40-60 namen selecteren.