Caroline Windels is aan de slag bij EY

22 maart 2021
Caroline Windels is aan de slag bij EY

De CFO van AXA Partners Caroline Windels maakt de overstap naar het consultantbedrijf EY . Daar zal ze het team CFO Consulting voor bank en verzekeringen versterken.

Caroline Windels treedt toe tot de wereld van consulting na bijna 18 jaar dienst op de financiële afdeling van AXA Partners.

Ervaring met verzekeringen

AXA Partners is de service en bijstandsverzekeraar van de financiële groep AXA. Caroline Windels begon er als financial controller in 2003. Ze groeide door tot cfo van de regio Northern Europe. Eerder had ze als de Benelux en Duitsland onder haar hoede genomen. “Ik ben nu halfweg in mijn carrière en was op het punt gekomen om een andere weg in te slaan. Daarmee kwam een einde aan de typische taken zoals het beheren van kwartaal- en jaarafsluitingen, het opmaken van budgetten en strategische plannen.“

In ruil maakt ze plaats voor de dienstverlening naar externe klanten toe. Dat combineert ze met een commercieel aspect om de diensten van EY te promoten. “Toch heb ik er bewust voor gekozen om ook een continuïteit te behouden. Die zit in het leidinggevende, de financiële expertise en de sectorkennis van verzekeringen,” zegt Caroline Windels.

CFO Consulting

De afgelopen jaren zijn CFO’s in de bank- en verzekeringssector ondergedompeld geweest in een tsunami van veranderingen betreffende regelgeving, gecombineerd met een digitale revolutie en in het voorbije jaar ook nog Covid19. Tegelijkertijd hebben zowel interne als externe stakeholders de lat hoger gelegd. Daardoor moet de rol van finance evolueren om waarde te blijven creëren op lange termijn.

Het CFO Consulting team van EY ondersteunt CFO’s in het aangaan van deze uitdagingen en begeleidt hen bij het opbouwen en implementeren van hun visie op de financiële functie. Het team bestaat uit finance & regulatory reporting experten en uit ervaren consultants in transformatieprojecten voor bank en verzekeringen.

“Mijn achtergrond in verzekeringen en transformatie, en mijn jarenlange ervaring als cfo in de sector, komen mij meteen van pas”, zegt Caroline Windels.