Duits ondernemersvertrouwen blijft stijgen

1 september 2020
Duits ondernemersvertrouwen blijft stijgen

De IFO-index voor het Duits ondernemersvertrouwen is in augustus gestegen naar 92,6 punten. Een stijging na de score van 90,4 punten juli.

De Duitse bedrijven beoordelen de huidige toestand als merkelijk beter dan in de maand daarvoor. Hun vooruitzichten zijn ook duidelijk optimistischer. De Duitse economie is bezig aan een herstelkuur.

Vooral in de industrie heeft zich het ondernemersvertrouwen aanzienlijk verbeterd. De inschatting van de bedrijven van de huidige toestand maakt een sprong naar boven. Toch vinden nog veel maakbedrijven dat het economische klimaat slecht is. De vooruitzichten tonen toch meer optimisme. De orderboekjes raken weer gevuld.

Ook in de dienstensector is er een duidelijke vooruitgang. De bouw heeft ook weer de wind in de zeilen. Bedrijven zijn tevreden over de huidige situatie, maar blijven wel pessimistisch over de komende periode.

De handel vertoont dan weer een duidelijke nivellering in het economische klimaat. Handelaars zijn ietsje meer tevreden, maar blijven pessimistisch. Groothandelaars zien zelfs een achteruitgang in het bedrijfsklimaat.

Bron: Ifo Institut