Privacyverklaring

FDupdate 11 juli: Hoe financieel geletterd ben jij?

11 juli 2024
Tekst
Gert Verlinden

81 procent van de respondenten op onze maandagochtendpoll scoorde het juiste antwoord op de vraag wat er gebeurt met de prijs van een obligatie wanneer de intrest stijgt. Oef, dat betekent geslaagd met grote onderscheiding. Logisch, gelet op het lezerspubliek van FDmagazine.

Professor corporate finance Rudy Aernoudt schreef een intrigerende column over financiële en digitale basiskennis, met een bijbehorende test over financiële geletterdheid. Hij roept cfo’s op om deze vakantie de bubbel even te verlaten en na te denken over de maatschappelijke gevolgen van financiële exclusie.

Misschien lees je deze vakantie daarom een boek over financiën. Quinten Swinnen, financieel coach en fervente lezer, deelt hieronder zijn boekentips. Zit er iets bij voor jou?

Om de financiële kennis en expertise in de accountancysector te verhogen, bundelen ondernemingen hun krachten. Er is in de sector een consolidatiegolf aan de gang. Digitalisering, automatisering en AI versnellen die beweging.

Deze zomer maak je misschien de status op van je carrière. Davy Claerhout heeft alvast een uitdagend vooruitzicht. Hij wordt vanaf september de nieuwe group cfo van verzekeraar Allia. Hij gaf ongetwijfeld het correcte antwoord op de maandagochtendpoll.

Gert Verlinden

Hoofdredacteur FDmagazine

Onze inspiratie deze week:

Meer in het topic: