Privacyverklaring

FDupdate 18 juli: Race to the top

18 juli 2024
Tekst
Gert Verlinden

“Om investeringen aan te trekken, verplaatst de fiscale concurrentie tussen landen zich van belastingtarieven naar subsidies.” Dat vertelt onze columnist Geert Vuylsteke. De strijd om de laagste vennootschapsbelasting maakt plaats voor een schimmig spel van steeds meer subsidietoekenning. Een race to the top. Maken onze toekomstige regeringen er gebruik van wanneer we vermoedelijk nieuwe investeringen willen aantrekken op het industriële terrein van Audi Brussels?

Een andere sector die teert op subsidies, is die van de dienstencheques. Om de dienstenchequebedrijven uit de rode cijfers te tillen, pleit sectorfederatie Federgon voor duurdere cheques. Twee euro per cheque is het medicijn om de financiële gezondheid van de bedrijven te herstellen.

Op basis van een studie van Deloitte zou elke onderneming de genderdiversiteit in haar bestuursorganen kritisch onder de loep moeten nemen. Want genderdiversiteit leidt tot betere financiële prestaties. Een aanrader voor de innovatieve bedrijven die straks herrijzen uit het stof van de zogenaamde ‘oude industrie’ in België?

Op onze website lees je over de promotie van enkele cfo’s. Dat zijn vaker mannen dan vrouwen. Bij FDmagazine zijn we zelfkritisch: we speuren naarstig naar vrouwen die hun race naar de top bewerkstelligen. Help je een handje?

PS: Wil je een interessant financieel boek cadeau doen aan zoon- of dochterlief? Dan is het nieuwe boek van Cédric Proost een tip. Want investeren in de financiële kennis van jongeren loont. Hun race naar de top kan starten.

Gert Verlinden

Hoofdredacteur FDmagazine

Onze inspiratie deze week:

Meer in het topic: