Privacyverklaring

FDUpdate 3 oktober: Wees er als de kippen bij, dankzij data

2 oktober 2024
Tekst
Gert Verlinden

“Voor horizontaal fiscaal toezicht is een ander type belastingambtenaar nodig: empathisch, open en bereid tot overleg.” De financecommunity van FDmagazine reageerde massaal op het nieuws over de samenwerking tussen de fiscus en Dela. Ik ben benieuwd hoe de interesse in het Co-operative Tax Compliance Programme (CTCP) evolueert. FDmagazine houdt je op de hoogte.

September zit erop. Na het zomerreces blijft de faillissementsgolf aanhouden. Opmerkelijk: Eric Van den Broele roept de nieuwe regeringen op om een vroegtijdig signaleringsbeleid in te voeren. Data helpen om financiële problemen in een vroeg stadium te identificeren.

Een van die datapunten is verloop bij het management. Ook vrouwen verlaten financiële beroepen vaak voortijdig. Om vrouwelijk talent in finance te behouden, is een inclusieve bedrijfscultuur én een gedichte bonuskloof absoluut vereist.

Ook datagedreven scenarioplanning draagt bij aan de kwaliteit van de financiële forecast. Want het tijdperk van stabiele business as usual lijkt achter ons te liggen.

Gert Verlinden

Hoofdredacteur FDmagazine

Onze inspiratie deze week:

Meer in het topic: