Laurent Carlier nieuwe cfo van Uplace

9 mei 2022
Laurent Carlier nieuwe cfo van Uplace

Laurent Carlier verlaat Befimmo en wordt de nieuwe CFO van Uplace. Hij werd aangetrokken door de duurzame en future-proof vastgoedprojecten van de ontwikkelaar.

Na 15 jaar neemt Laurent Carlier afscheid van het vastgoedbedrijf Befimmo. Hij gaat aan de slag bij Uplace. Hij werd erg aangetrokken door onder meer het grote Broeklin-project dat Uplace in Machelen zal realiseren, een zogenoemde ‘circular makers market district’. “Het is erg spannend voor mij om deel uit te maken van een sterk en vooruitstrevend team dat werkt aan state-of-the-art toekomstbestendige ontwikkelingsprojecten. Er wordt een dynamische en circulaire economie gericht ecosysteem gecreëerd. Het gaat zowel om grote als kleine producties, bewust winkelen, cultuur, stadsboerderij, horeca en trainingscentra. Bijna één derde van het project zal bestaan uit park en groene zones. Er wordt aandacht besteed aan groene mobiliteit. Het is bovendien een circulair verhaal. Ik wil iets doen voor de planeet. Vanuit een economisch standpunt is dat ook noodzakelijk. De banken staan vanuit Europa ook onder druk om groene investeringen te doen. Meer en meer klanten leggen druk op.”

Kleine financiële dienst

De financiële dienst is bij Uplace een pak kleiner dan bij zijn vorige werknemer. Er werken drie personen, allemaal experten in hun vak. “Er is een persoon die zich bezig houdt met accounting”, zegt Laurent Carlier. “De andere doet financiële analyses. Met onze kleine ploeg focussen we ons op de ondersteuning van projecten. We gebruiken share point om informatie te delen. Nu gebruiken we het boekhoudplatform Exact. We zullen bekijken of er in de toekomst nog andere tools voor een verdere digitalisering van de activiteit komen.”

Advies

Daarvoor heeft hij vijftien jaar als cfo bij Befimmo gewerkt. Daar werd onder zijn impuls het programma Adfinity van Easi ingevoerd. “Dat is een zeer efficiënt ERP-pakket”, zegt Laurent Carlier. “We hebben ook gewerkt op de digitalisering van de relatie met de met de gebruikers van de kantoorgebouwen.” Carlier werkte verder als cfo ook nog voor Sodexo, Sanofi en Unilever. Hij behaalde de diploma’s Handelsingenieur aan Solvay (ULB) en Fiscaliteit aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij behaalde eveneens het ‘Registered Controller’ titel aan de Erasmusuniversiteit (Rotterdam) en een Advanced Management Program aan de Wharton School of Business. De dag van vandaag geeft hij als cfo ook advies- en trainingsactiviteiten.