Privacyverklaring

SD Worx versnelt Europese groei dankzij investering CVC

21 juni 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Vlnr: Kobe Verdonck, Filip Dierckx, Steven Buyse (foto SD Worx)

SD Worx, leverancier van hr- en payrolloplossingen, heeft CVC Strategic Opportunities II aangetrokken als nieuwe partner en minderheidsaandeelhouder. Het extra kapitaal dat met deze transactie binnenkomt, investeert SD Worx om zijn Europese groeiplannen versneld uit te voeren.

WorxInvest, de huidige aandeelhouder, blijft meerderheidsaandeelhouder en behoudt 77,5 procent van SD Worx. “We volgen de evolutie van SD Worx al enige tijd. We zijn onder de indruk van de ontwikkeling en het organische groeitraject van het bedrijf. Het verheugt ons om samen te werken met WorxInvest en de teams van SD Worx om de groei van SD in de komende jaren te versnellen. CVC heeft een wereldwijd bereik en een ruime ervaring in het ondersteunen van vergelijkbare bedrijven in de sector. We zetten al deze middelen en ervaring graag in om SD Worx te helpen bij het uitvoeren van zijn groeistrategie”, zegt Steven Buyse, managing partner bij CVC.

Complementaire partners

“We zijn ervan overtuigd dat dit partnership SD Worx zal helpen om zijn leidende positie in de Europese hr-diensten en -software verder te verstevigen. Sinds ons ontstaan zijn we geëvolueerd van een Belgische binnenlandse speler naar een Europese leider, vandaag aanwezig in 26 landen. In CVC hebben we een sterke financiële partner gevonden die onze strategie van organische groei en verdere internationale expansie ondersteunt. De complementaire ervaring van CVC is belangrijk om ons te helpen om onze Europese groeiambitie waar te maken, met WorxInvest als meerderheidsaandeelhouder op lange termijn”, zegt Filip Dierckx, voorzitter van de raad van bestuur van SD Worx.

Klantenervaring doen groeien

“We zijn verheugd CVC te verwelkomen als nieuwe partner bij SD Worx. CVC biedt ons zowel operationele als financiële middelen. We zullen ons verder ontwikkelen door gebruik te maken van hun expertise. De voorbije jaren zijn we uitgegroeid tot een Europese aanbieder van end-to-end payroll- en hr-oplossingen. Deze expansie was alleen mogelijk dankzij het harde werk en de expertise van alle SD Worx-collega's en het vertrouwen van onze klanten, klein en groot, lokaal en internationaal, actief in verschillende sectoren. Met CVC aan boord hebben we nog meer capaciteit om verder te investeren in onze oplossingen en onze klantenervaring nog te doen groeien”, zegt Kobe Verdonck, ceo van SD Worx.

SD Worx, met hoofdkantoor in Antwerpen, is de grootste Europese leverancier van payroll- en hr-oplossingen en biedt meer dan 82.000 klanten in 26 landen oplossingen voor hun meer dan vijf miljoen werknemers.