Privacyverklaring

Hoe financier ik mijn onderneming?

6 september 2023
Tekst
Peter Ooms

In ‘Financieel management toegepast’ ligt de nadruk op de toepasbaarheid van de theorie, gecombineerd met veel praktijkoefeningen.

In dit boek bespreekt auteur Rudy Aernoudt de basisconcepten van financieel management, de optimale financiering en waardebepaling van een onderneming en alle vormen van schuldfinanciering, met nadruk op de belangrijkste financieringsbronnen. Verder behandelt hij mezzaninefinanciering, business angels, risicokapitaal, crowdfunding en beursintroductie. Hij besluit met een bespreking van de Bazel-akkoorden over risicobeheer bij de banken.

“Ik behandel het onderwerp op een praktische manier, met veel cases en oefeningen. Achteraan in het boek zitten een glossarium en de oplossingen van de oefeningen. Dat is ook de reden waarom het boek veelvuldig gelezen wordt door cfo’s”, zegt Rudy Aernoudt.

Nieuwe onderwerpen

“In deze vierde editie heb ik de cijfers geactualiseerd en bespreek ik relatief nieuwe concepten zoals special purpose acquisition company (SPAC) en reverse factoring. Op vraag van verschillende cfo’s heb ik onderwerpen toegevoegd, zoals concrete informatie over leveraged buy-outoperaties, de evaluatie van een start-up en delisting. De Engelse uitgave is volledig gecorrigeerd door native speakers van Cambridge. Dat is belangrijk omdat een Amerikaanse universiteit van plan is om het handboek te gebruiken in zijn opleidingen. Ik heb intussen weet van acht universiteiten en hogescholen waar dat al het geval is.”

‘Financieel management toegepast’ is uitgegeven bij Larcier-Intersentia