Privacyverklaring

Wim Guilliams volgt Christophe Boizard op als cfo van Ageas

23 november 2022
Tekst
Peter Ooms

Ageas maakt bekend dat Wim Guilliams op 1 juni 2023 Christophe Boizard opvolgt. Die heeft aangekondigd om na elf jaar afscheid te nemen als cfo van Ageas.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het is een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, en ook werkzaam in Azië. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Het bedrijf telt zo’n 40.000 werknemers en in 2021 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg 40 miljard euro.

Ervaren manager

Wim Guilliams is nu nog de cfo van AG Insurance, de Belgische dochteronderneming van Ageas. Hij is een ervaren manager, met een uitgebreide financiële kennis en iemand die goed vertrouwd is met de groep en de verzekeringssector. Hij bouwde zijn ervaring op in managementfuncties bij verschillende financiële groepen. Bij Ageas heeft hij het implementatieproject van de nieuwe IFRS 17-norm voor financiële verslaggeving geleid. Daarmee draagt Wim Guilliams bij aan de verdere ontwikkeling van de onderneming.

Raad van bestuur

Wim Guilliams trad in 2015 bij Ageas in dienst als cfo van AG Insurance. Voordien bekleedde hij verschillende functies in het uitvoerend management en de raad van bestuur van KBC Groep in België en Oost-Europa, en bij ING Insurance in België.

Als nieuwe cfo zal Wim Guilliams ook worden voorgedragen als lid van de raad van bestuur van Ageas. De Nationale Bank van België moet zijn benoeming goedkeuren.

Vanaf 1 januari 2023 wordt hij benoemd tot deputy cfo van Ageas om het overgangsproces te starten.