Privacyverklaring

Belgisch cyberbeveiligingsbedrijf Sweepatic haalt 2,8 miljoen euro binnen

20 oktober 2021
Tekst
Peter Ooms

Sweepatic heeft 2,8 miljoen euro opgehaald bij TIIN Capital’s Dutch Security Techfund (uit Nederland), eCAPITAL (Duitsland) en PMV (België). Het Belgisch bedrijf biedt een cybersecurity platform dat organisaties beschermt tegen cyberaanvallen.

Sweepatic’s External Attack Surface Management (EASM) Platform geeft ondernemingen een direct overzicht van hun internet gerichte assets en de daarbij horende risico’s. Vaak zijn zij zich daar niet van bewust. Op die manier kan Sweepatic hen helpen zich op een proactieve manier te weren tegen cyberaanvallen.

Made in Europe

Sweepatic zal deze investering gebruiken om groei te financieren en de leidende rol in de EASM markt in Europa te versterken. In 2021 ontving Sweepatic het Cybersecurity ‘Made in Europe’ label. Dit label onderstreept de Europese identiteit van een bedrijf. Het is een bewijs van betrouwbaarheid voor de oplossingen die Europese IT security bedrijven bieden. Het is de European Cybersecurity Organisation (ECSO) die het label toekent.

Sweepatic’s klantenbestand bestaat onder meer uit Lineas (logistiek), Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (zorg), Reynaers Aluminium (productie), CFE (bouw) en Sibelga (nutsbedrijf).

“Wij zijn erg enthousiast over ons partnerschap met PMV en cybersecurityinvesteerders zoals TIIN Capital en eCAPITAL. Wij kijken ernaar uit om met behulp van hun kennis en ervaring onze ambities te verwezenlijken. We willen verder groeien als Emerging Technology Vendor. Met de nieuwe investering zal Sweepatic haar go-to-market strategie en productinnovatie verder kunnen versterken en duurzame relaties opbouwen met klanten en partners”, aldus oprichter en CEO Stijn Vande Casteele.

PMV

Roald Borré, Group Manager Venture Capital bij PMV zegt: “De digitale complexiteit is de afgelopen jaren in veel bedrijven sterk toegenomen, terwijl cyberbeveiliging hierbij vaak achterblijft. Daarom geloven wij in het potentieel van Sweepatic, de eerste speler met een geautomatiseerde oplossing voor het in kaart brengen, monitoren en beheren van Attack Surfaces in Europa. Juist deze automatisering en continue monitoring onderscheidt hen van de concurrentie en maakt Sweepatic tot een unieke speler in de markt.”