B2Bike haalt een Winwinlening van 300.000 euro op voor de Antwerpse Mobilotheek

4 december 2020
B2Bike haalt een Winwinlening van 300.000 euro op voor de Antwerpse Mobilotheek

Look&Fin, het platform voor participatieve financiering, haalt het maximumbedrag van 300.000 euro op. Daarmee kan B2Bike de implementatie van de Mobilotheek van de stad Antwerpen versnellen.

De Belgische vennootschap B2Bike bvba is gespecialiseerd in de leasing van fietsen door bedrijven. De onderneming kent een jaarlijkse groei van 21%. Ze heeft sinds haar oprichting meer dan 23.000 fietsen verkocht voor een omzet van 24,5 miljoen euro in 2020.

Aanbesteding voor stad Antwerpen

"B2Bike bvba wist onlangs een aanbesteding van de stad Antwerpen in de wacht te slepen. Ze zorgt voor de terbeschikkingstelling van een Mobilotheek met een vloot van 120 fietsen, een waterbesparende bikewash machine en een specifiek aangepaste bestelwagen voor leveringen van de vloot, met zo weinig mogelijk ritten", legt Johan De Mulder, CEO van B2Bike, uit. "Deze fietsen zullen aan bedrijven ter beschikking worden gesteld. Ze vullen de wens van de stad in om de zachte mobiliteit te bevorderen. Voor de uitvoering van dit contract van 48 maanden moet B2Bike een aantal investeringen doen. Door gebruik te maken van een Winwinlening kunnen we niet enkel lenen tegen een zeer lage rentevoet, maar kunnen we onszelf ook bekendmaken bij een zeer grote gemeenschap van investeerders. Zonder onze samenwerking met Look&Fin hadden we niet zo’n groot bedrag bij particulieren kunnen ophalen.”

Samenwerking Look&Fin met PMV/z

Look&Fin en PMV/z-Waarborgen, een dochteronderneming van Participatiemaatschappij Vlaanderen nv (PMV), hebben zonet een partnerschap gesloten. Het doel is om ondernemers die op zoek zijn naar financiering en de particuliere investeerders uit de beleggerscommunity van Look&Fin makkelijker samen te brengen. Dankzij dit akkoord is de Winwinlening-regeling voortaan toegankelijk voor de beleggers van Look&Fin (gevestigd in Vlaanderen). Die kunnen een deel van hun spaargeld willen investeren in het ondernemersweefsel van hun gewest. Met de Winwinlening moedigt de Vlaamse overheid particulieren aan om een achtergestelde lening te verstrekken aan ondernemers. Ook voor vzw’s zoals sportclubs of sociaal-culturele verenigingen is het een interessante manier om kapitaal te verzamelen. Investeerders ontvangen een jaarlijks belastingvoordeel van 2,5% op het openstaande kapitaal. Er is ook een waarborg van 40% voor het geval het fout afloopt.