Privacyverklaring

PMV investeert in Belgische scale-up Trustbuilder

10 december 2020
Tekst
Peter Ooms

De Belgische scale-up TrustBuilder haalt 1,1 miljoen euro financiering op bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV.

Met deze nieuwe financiële injectie zal TrustBuilder haar productlijn verder ontwikkelen en de sales en marketingactiviteiten ruimer uitbouwen om de Europese en internationale groei te bestendigen.

TrustBuilder Corporation is een Identity and Access Management (IAM) softwareleverancier. Het bedrijf biedt met andere woorden oplossingen waarmee ondernemingen authenticatie van gebruikers zo eenvoudig en veilig mogelijk kunnen maken. Het creëerde daarvoor een eigen software voor identiteitsbeheer, waarnaar het bedrijf werd genoemd. TrustBuilder beschikt over een loyaal klantenportfolio en is vooral sterk vertegenwoordigd in het bank- en verzekeringswezen (ING, KBC, Argenta, DKV, Allianz). Daarnaast levert het ook diensten aan overheidsinstellingen (Flanders State of the Art, Ctie, Bpost, NMBS), industriële ondernemingen als (Daikin, Bosch) en andere organisaties zoals SD Worx, Healthix, Eurocontrol.

Digitale wendbaarheid

CEO Frank Hamerlinck van TrustBuilder legt uit: ”Beheer van identiteiten en toegangsrechten binnen IT wordt steeds complexer. Applicaties en data verhuizen naar de cloud waar verschillende partijen – ook derden- via verschillende toestellen toegang toe moeten hebben. Veel organisaties zitten met een mix van systemen en procedures waarbij wij met een oplossing komen die de verschillende systemen overkoepelt en die één toegangspoort vormt tot alle applicaties binnen een organisatie. In tegenstelling tot de multinationals moet een bedrijf als TrustBuilder het hebben van haar wendbaarheid binnen de digitale ecosystemen.”

Nieuw platform

TrustBuilder verwacht haar internationale groei versneld te kunnen uitbouwen dankzij het nieuwe platform TrustBuilder.io. Dat platform is afgestemd op de hard- en software van verschillende leveranciers waardoor het bedrijf een heel productflexibele oplossingen kan aanbieden. Met de software kunnen klanten interessante diensten toevoegen aan hun digitaal aanbod. “Voor een bedrijf als TrustBuilder is internationale expansie een noodzaak om op een duurzame manier verder te kunnen groeien. We zijn dan ook blij dat we met PMV de nodige middelen kunnen verstrekken om aan dit ambitieuze verhaal mee te kunnen bouwen.”, aldus Roald Borré, Hoofd Equity Investments bij PMV.