Fintech Portima neemt insurtech Harukey over

29 juni 2022
Fintech Portima neemt insurtech Harukey over

De Belgische fintechspeler Portima neemt 100% van de aandelen over van Harukey, die software ontwikkelt voor levensverzekeringen.

De overname gaat in vanaf 1 oktober 2022. Ze kadert in een transformatieprogramma van 21 miljoen euro om Portima's softwareoplossingen en netwerkproducten diepgaand te vernieuwen. Hiermee wil het bedrijf de positie van de onafhankelijke verzekeringsmakelaars verder versterken. “Dankzij deze krachtenbundeling krijgen verzekeringsmakelaars een totaalbeeld van hun klanten in één en dezelfde tool”, aldus Jan Peeters, CEO bij Portima.

Vanaf 1 oktober

Portima, toonaangevende Belgische fintech-speler en ontwikkelaar van het SaaS-platform Brio, neemt voor 100% de aandelen van insurtech Harukey over. Dat werd zopas officieel bekend gemaakt na de ondertekening. De overname zal ingang vinden vanaf 1 oktober 2022.

Harukey is het insurtechbedrijf achter e-GOR, een awardwinnende software voor distributie en beheer van levensverzekeringen. Via dashboards geeft deze software inzicht in belangrijke thema’s zoals vermogensopbouw, pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Al 10 jaar geleden werd e-GOR door zijn oprichters Maarten Dom en Gert Van Meerbergen als allereerste ‘insurtech’ gelanceerd op de Belgische levensverzekeringsmarkt. Onder leiding van zijn huidige CEO Joeri De Greef bedient de software vandaag meer dan 100 makelaars, 3.000 accountants en 24.000 eindklanten.

Alles in één oogopslag

Joeri De Greef, CEO bij Harukey: “e-GOR is geëvolueerd van fiscale optimalisatie naar een alles-in-één-oogopslag tool voor álle klanten rond de belangrijke thema’s van pensioen, arbeidsongeschiktheid, overlijden en beleggingen. Het platform is matuur geworden en de tijd is rijp om een versnelling hoger te schakelen. Zo kunnen we nóg meer efficiëntiewinst realiseren en nóg meer toegevoegde waarde creëren. Het is tijd om de krachten te bundelen met Portima.”

“De acquisitie van Harukey is onze eerste overname in bijna 20 jaar tijd. We hebben lange tijd ingezet op organische groei en de inhouse ontwikkeling van oplossingen, maar merken dat de noden van de verzekeringsmakelaars de laatste jaren veranderd zijn. Door in te zetten op co-creatie met externe partners, willen we onze wendbaarheid vergroten, anticiperen op de noden van onze klanten en integraties zoeken die voor hen meerwaarde bieden”, stelt Jan Peeters, CEO bij Portima.

Foto: Joeri De Greef en Jan Peeters (rechts).