Privacyverklaring

Philippe Dartienne wordt ceo ad interim van Bpost

10 november 2022
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Bpost

De huidige ceo ad interim, Henri de Romrée, keert terug naar zijn vorige positie als ceo van e-Logistics Noord-Amerika. De raad van bestuur van Bpost heeft cfo Philippe Dartienne gevraagd om de komende maanden zijn plaats in te nemen.

De functiewissels zijn het gevolg van de interne discussies in het kader van de aanbesteding voor de distributie van kranten in België. Volgens een intern onderzoek zijn er aanwijzingen van schendingen van het bedrijfsbeleid en de toepasselijke wetgeving. Ceo Dirk Tirez besloot zich daarom terug te trekken. Op de laatste raad van bestuur werd duidelijk dat dat voorlopig zo blijft.

Eindejaarspiek in de VS

Zijn vervanger was in eerste instantie Henri de Romrée. Met het oog op de komende eindejaarspiek, die cruciaal is voor Bpost en vooral in Noord-Amerika, heeft de raad van bestuur Henri de Romrée gevraagd om opnieuw te leiding op te nemen van e-Logistics Noord-Amerika.

De raad van bestuur heeft nu unaniem beslist om Philippe Dartienne, de huidige cfo, aan te stellen als ceo ad interim. Hij is sinds juni 2022 aan de slag bij Bpost. Hij heeft een lange carrière bij Suez en Engie achter de rug en begon zijn loopbaan als revisor bij KPMG.

De huidige afgevaardigd cfo Koen Aelterman is benoemd tot cfo ad interim om Philippe Dartienne te vervangen tijdens zijn opdracht als ceo ad interim.