EMAsphere haalt 5,7 miljoen euro op

4 februari 2022
EMAsphere haalt 5,7 miljoen euro op

EMAsphere deed daarvoor beroep op private en institutionele spelers die al eerder in het bedrijf investeerden. Het gaat om Whitestone, Sambrinvest en Dedicated.

Hugues Vandepeutte, CEO van EMAsphere, “We zijn heel tevreden met deze kapitaalverhoging en het aanhoudende vertrouwen van onze investeerders. Geen enkele CFO wil kostbare tijd verliezen door gegevens te moeten verzamelen, structureren en delen in spreadsheets. Hen helpen bij die uitdagingen is de drijfveer van iedereen bij EMAsphere en van onze partners. Met het verse geld gaan we hen nog beter kunnen begeleiden.”

Blijven ontwikkelen en innoveren

De onzekere economische en gezondheidssituatie heeft de vraag naar SaaS-oplossingen doen stijgen, ook voor performance management tools. Ondanks de pandemie kent de omzet van EMAsphere al sinds 2019 een jaarlijkse groei van 50%. Dat succes is onder meer te danken aan de 60 medewerkers in Louvain-la-Neuve, Gent en Parijs.

Meer concreet gaat deze scale-up met het opgehaalde geld kunnen blijven focussen op twee pijlers:

  • de ontwikkeling van het product versterken om CFO’s een steeds betrouwbaardere reporting te bieden;
  • het netwerk van partners uitbreiden, onder meer door samen te werken met banken die deze tool voor performance analyse aanbieden aan hun corporate klanten.

Investeerders van het eerste uur

Dat de kapitaalverhoging zo succesvol was, is ook te danken aan de investeerders die in het bedrijf blijven geloven. De aandeelhouders staan volledig achter de strategie die EMAsphere van meet af aan heeft gevolgd, en dat is een positief signaal.

Frédéric Pouchain, CEO van Whitestone Group: “Ik ben blij dat ik kon deelnemen aan deze nieuwe kapitaalverhoging van EMAsphere, want hun groei is versneld in 2021 en de forecasts voor 2022 zijn bijzonder rooskleurig. Het strategische partnership dat ze onlangs hebben getekend met BNP Paribas Fortis, getuigt van de performance, de stabiliteit en het implementatie gemak van het product. Deze investering valt onder het ontwikkelingskapitaal van de portefeuille, dat tot 25% van de nettowaarde van de groep kan vertegenwoordigen. In onze afdeling Data Management and Solutions vormt dit Belgische bedrijf een cruciale pijler.”

Olivier Mertens van Sambrinvest: “Met veel plezier steunen we EMAsphere nu al twee jaar lang. We waren meteen overtuigd van hun waardepropositie die inspeelt op een specifieke behoefte in een aanzienlijk deel van de markt. Met deze kapitaalverhoging kan het bedrijf zijn strategische partnerships met de bankensector consolideren en zijn portfolio van directe klanten blijven uitbreiden.”