Privacyverklaring

FDupdate 22 augustus: De financiële leiders van morgen

21 augustus 2024
Tekst
Gert Verlinden

Zes op de tien financeprofessionals kiezen in onze maandagochtendpoll voor digitale geletterdheid als grootste kwaliteit van pas afgestudeerde jongeren in een economische of financiële studierichting. Dat is veelbelovend voor de snelle digitalisering en verdere automatisering van de financiële afdeling. Student Victor Laroy is een wandelend voorbeeld van het aanstormende talent op de arbeidsmarkt.

Toch blijft het bij het digitaliseringsproces opletten voor datalekken. Volgens het jaarlijkse Cost of a Data Breach-rapport van IBM bedraagt de gemiddelde kost van een datalek liefst 4,4 miljoen euro. Dat vraagt een continue investering in databeveiliging en riskmanagement.

Ambitieuze starters in finance investeren dan weer in hun carrière om het op een dag tot cfo te schoppen. Özlem Simsek deelt zes carrièretips om het te maken in finance. De meest opmerkelijke? Word assistent van de cfo. Een uitstekende leerschool, in de nabijheid van cruciale projecten.

Een cfo die cruciale projecten beheert, is Jean-Marie Vanderstichele van Upgrade Estate. Naast automatiseringsprojecten, trekt hij de kaart van duurzaamheid. Dat levert mooie financiële resultaten op. In de residenties van Upgrade Estate verblijven misschien wel de financiële leiders van morgen.

Gert Verlinden

Hoofdredacteur FDmagazine

Onze inspiratie deze week:

Meer in het topic: