Privacyverklaring

Nancy Aerts is cfo Belux van Aramark

9 september 2024
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Nancy Aerts

Cateringbedrijf Aramark heeft een nieuwe cfo. Nancy Aerts maakte de overstap van Boortmalt waar ze Group Financial Reporting Manager was.

In België en Luxemburg hoort Aramark bij grootste aanbieders van cateringdiensten. Elke dag bereiden 650 medewerkers ongeveer 50.000 maaltijden. Ze serveren die in bedrijven, scholen, ziekenhuizen en woonzorgcentra, en grote organisaties waaronder het hoofdkwartier van NAVO in Brussel. Daarnaast staat Aramark bekend om de vele drank- en snoepautomaten op publieke plekken. Het bedrijf is niet alleen eigenaar van die vending machines, maar zorgt ook voor het vullen en onderhouden ervan.

“Bij Aramark zal ik optreden als een partner van de operationele afdelingen. Daarnaast zal ik de bestaande financiële processen verder optimaliseren en waar het kan ook automatiseren. Daarvoor kan ik putten uit ervaringen die ik opdeed in vorige functies”, zegt Nancy Aerts.

Van accountant tot cfo

Ze maakt de overstap van Boortmalt en had ook al heel wat kennis opgebouwd bij ISS. “Ik heb een achtergrond als accountant en heb gaandeweg steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. Dat staat in tegenstelling tot andere cfo’s die meestal vanuit de controllingafdeling komen. Ik vind dat verschil belangrijk. Ik focus heel erg op de mensen en de processen. Bij ISS bijvoorbeeld heb ik sterk ingezet op de standaardisering van de financiële processen zodat die dan ook makkelijker in het ERP konden geautomatiseerd worden. Het is erg belangrijk om alle medewerkers daar nauw bij te betrekken,” aldus Nancy Aerts.

Klaar voor de stap naar cfo

Bij Boortmalt heeft ze een gelijkaardig project getrokken maar dan op het vlak van de rapportering en consolidering van de internationale activiteiten. “Door die opeenvolging van verschillende opdrachten heb ik intussen mijn kennisportfolio vervolledigd. Ik voelde me klaar om de stap te zetten naar de functie van cfo.”

Voor Boortmalt en ISS werkte Nancy Aerts nog bij Medtronic, Mazda en Taxandria. Ze begon haar carrière als senior accountant bij Alken-Maes Heineken.