Privacyverklaring

Slow Cabins haalt 400.000 euro op via crowdfunding

4 november 2022
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Slow Cabins

Na een eerste ronde in 2021 overtuigde Slow Cabins deze nazomer opnieuw meer dan honderd investeerders om verder te bouwen aan onthaastende ervaringen. Het haalde net geen 400.000 euro op.

Slow Cabins haalt zo in totaal 1,1 miljoen euro op, gespreid over twee crowdfundingcampagnes op anderhalf jaar tijd. Daarvoor sloeg Slow Cabins opnieuw de handen in elkaar met het Gentse crowdfundingplatform Winwinner.

Natuurinclusief ondernemen

Slow Cabins helpt mensen even onthaasten en ontsnappen aan het hectische alledaagse leven. Dat doet het door rustgevende kortverblijven aan te bieden op magische locaties op het Vlaamse platteland. Het impactgedreven bedrijf wil zijn concept verder internationaliseren, maar ook een pilootproject realiseren dat aantoont dat toeristische landbouwverbreding ook in Vlaanderen een plaats heeft. Intussen staan meer dan twintig stiltehutten verscholen in België en Ierland.

“Slow Cabins wil landbouwers ondersteunen in hun transitie naar meer natuurinclusieve landbouw en het dichten van de kloof tussen stad en platteland. Met deze crowdlendingcampagne stimuleren we actief de biodiversiteit rondom de cabins, in samenspraak met landbouwers. Het gaat bijvoorbeeld over het aanplanten van bomen of het aanleggen van houtkanten en bloemenweides”, legt oprichter Xavier Leclair uit.

Tweede crowdfundingcampagne

Voor zijn groeiplannen schakelde de Antwerpse pionier in lokaal plattelandstoerisme opnieuw het brede publiek in. Meer dan honderd investeerders leenden afgelopen weken in totaal bijna 400.000 euro uit aan Slow Cabins. De eerste crowdfundingcampagne in 2021 bracht 703.000 euro op, waarvan 403.000 euro via Winwinner.

“Slow Cabins biedt op zijn manier een antwoord op maatschappelijke pijnpunten. Voor onze investeerders is naast de financiële incentive ook de achterliggende filosofie een motivator om opnieuw massaal groeifinanciering toe te kennen”, besluit Winwinner-ceo Matthias Browaeys.