Fietsenwinkel breidt uit door crowdlending

1 juli 2021
Fietsenwinkel breidt uit door crowdlending

Davy Present van KD Bikes lanceerde op het Gentse investeringsplatform WinWinner een crowdlending campagne om zijn groeiplan te financieren. Die leverde op 30 dagen tijd al 44.500 euro op.

Amper een jaar na de opening van de winkel komt Davy Present handen en ruimte tekort. “Ondertussen heb ik twee flexi-jobbers in dienst die elk één dag per week een handje komen helpen”, legt Davy uit. Dat is nodig: “Vlak voor KD Bikes opende, sloten een aantal fietsenwinkels in de omgeving de deuren en niet veel later zorgde de coronacrisis voor een extra boost.”

KD Bikes groeit

Naast handen komt de zaakvoerder ook ruimte tekort. Om het aanbod aan fietsen en accessoires verder uit te breiden en om de aangeboden diensten - bikefitting en fietsleasing - te optimaliseren, heeft Davy grootse plannen met zijn pand: “De hele bovenverdieping wordt ingericht als experience center. Naast bikefitting kunnen klanten er ook fietsrollen testen. Ik voorzie ook een bureau waar ik samen met de klant in alle rust de administratie kan afhandelen.”

Mikken op 75.000 euro

Om zijn groeiplannen te verwezenlijken, rekent Davy op de crowd: “Een maand geleden lanceerde KD Bikes een crowdlending campagne bij WinWinner. Halverwege de campagne staat de teller al op 44.500 euro. Daarmee haalden we al 63% van ons minimale doelbedrag op.” Tegen 19 juli 2021 hoopt Davy minimaal 75.500 euro te hebben opgehaald om KD Bikes verder te laten groeien.