Privacyverklaring

"Corona heeft een grote impact op onze exploitatie" Frederik Coussée, AZ Maria Middelares

7 april 2020
Tekst
Peter Ooms

Frederik Coussée is financieel en administratief directeur van het AZ Maria Middelares in Gent. Hij organiseert de samenwerking met de teamleden thuis én maakt prognoses voor de periode na corona.

“We hadden op de financiële afdeling nog niet allemaal ervaring met thuiswerken. In de eerste dagen na de lockdown hebben we ons nog moeten reppen om iedereen de juiste softwarelicenties voor Citrix te geven. Zo kunnen ze van thuis ook aan onze server. Ook het gebruik van Teams om te chatten en voor videogesprekken moesten we nog wat in de vingers krijgen. Nu draait dat allemaal. Uiteindelijk is het moeilijkste nog geweest om te zorgen dat in alle glijdende uren van alle medewerkers soms toch ook iedereen gelijktijdig aan de slag is om informatie uit te wisselen.

Inhoudelijk heb ik nu veel werk met de regelingen rond tijdelijke werkeloosheid, de aanschaf van beschermingsmateriaal voor het ziekenhuis en het stilleggen van geplande projecten. Het ziekenhuis heeft nu minder inkomsten en meer kosten wat onvermijdelijk een grote impact zal hebben op onze exploitatie. Dat heeft ook gevolgen voor de dokters in ons ziekenhuis. Ik ben dan nu ook sterk bezig met de registratie van de gemaakte kosten. Maar ook met het maken van nieuwe prognoses over onze jaarresultaten", zegt Frederik Coussée.

Deze reactie kwam er in de nasleep van een rondetafel over finance in de gezondheidszorg die doorging vóór de coronacrisis. Achteraf contacteerde de redactie de deelnemers nog over hun professionele situatie na de uitbraak. In de komende dagen volgen nog van dergelijke reacties. Het geheel is dan te lezen in het FDmagazine van eind april.