Privacyverklaring

"Onder alle zorgverstrekkers zie je een heel grote solidariteit" Frederick Pouders, Aldea

6 april 2020
Tekst
Peter Ooms

Frederick Pouders, stichter van Aldea, een ontwikkelaar en uitbater van woonzorgcentra en assistentiewoningen ziet zich geconfronteerd met een stijgende vraag naar zorg en andere diensten.

“In onze woonzorgcentra en de assistentiewoningen is het nu alle hens aan dek tijdens de coronacrisis. Onder alle zorgverstrekkers zie je een heel grote solidariteit om de beste zorgen te kunnen bieden aan de bewoners. Zo zijn er thuisverplegers die nu ook komen helpen in ons woonzorgcentrum. Omgekeerd vragen de bewoners van de assistentiewoningen nu aan ons als beheerders om te zorgen voor schoonmaak, nu de dienstenchequebedrijven niet kunnen. In al die gevallen moet ik als financieel verantwoordelijke vaststellen dat die verschillende diensten op een andere manier vergoed worden door diverse instanties. Het is ook niet altijd duidelijk wie nu de vergoeding van de overheid kan innen. De voordelen van een goed georganiseerde transversale zorg zouden nu echt van pas komen", zegt Frederick Pouders.

Deze reactie kwam er in de nasleep van een rondetafel over finance in de gezondheidszorg die doorging vóór de coronacrisis. Achteraf contacteerde de redactie de deelnemers nog over hun professionele situatie na de uitbraak. In de komende dagen volgen nog van dergelijke reacties. Het geheel is dan te lezen in het FDmagazine van eind april.