Privacyverklaring

FDUpdate 17 oktober: De stille motor

16 oktober 2024
Tekst
Gert Verlinden

Neen, we hebben het deze week niet over elektrische wagens. Wel over automatisering. Zoals digitale facturatie, verhoogt automatisering niet alleen de efficiëntie, er ontstaat ook ruimte voor meer strategische focus. Dat leidt tot opwaardering van de financiële functies. Technologie fungeert als stille motor van verandering. Zo gebeurt het ook in het team van Geert Vergaerde, de financieel directeur van Stad Gent.

De moderne cfo bevindt zich op het snijvlak van leiderschap en innovatie. Digitale tools optimaal benutten, is onmisbaar om strategische doelstellingen te halen. Ook cfo Tim van Dam slaat die weg in. “Voor ons is AI het startpunt, niet het eindpunt”, poneert hij.

Technologie helpt om een kwalitatieve en datagedreven forecasting op te zetten. Het budget geldt als de poolster die aangeeft waar de doelstelling op de lange termijn ligt. De forecast helpt vervolgens om het bedrijf op koers te houden.

Financieel directeur Roel Eykens blijft op koers met een samenspel van technologie en menselijk inzicht. Zijn mindset van continu verbeteren rodeert ook zijn sportieve motor. Benieuwd of die stil blijft op het tennisveld.

Gert Verlinden

Hoofdredacteur FDmagazine

Onze inspiratie deze week:

Meer in het topic: