Privacyverklaring

Mijn verhaal onderstreept de kracht van een goed netwerk

25 april 2023
Tekst
Thomas Laureys

Na een succesvolle studententijd ging Florien Kalamba aan de slag als business developer bij Salesforce. Niet enkel het werkleven, maar ook de verhuis naar Londen betekenden voor hem een aanpassing.

Grote onderscheiding

Florien Kalamba behaalde met grote onderscheiding zijn master finance & risk aan de universiteit Gent. Daarnaast stond hij bij studentenvereniging Capitant in voor corporate relations. Hij zette zich tevens in voor 180 Degrees Consulting, een vereniging via welke studenten consultancywerk kunnen uitvoeren bij non-profits en sociale organisaties.

Bovendien liep hij stage bij PWC en trok hij voor een uitwisselingsprogramma naar Singapore. Florien Kalamba won ook de McKinsey First-Generation Award. “Dat is een onderscheiding voor studenten die als eerste in hun familie universitaire studies aanvatten. Dat brengt namelijk specifieke uitdagingen mee. Als deel van de prijs toonde een mentor me de weg in de consultancywereld en kreeg ik een geldprijs.”

De Capitant-connectie

“Als business developer speur ik groeikansen op, ik zoek dus waar we de Salesforce- producten kunnen verkopen. Daarom ben ik vaak bezig met marktonderzoek, analyses en het uitbouwen van een netwerk.”

Laat het nu net de kracht van een goed netwerk zijn wat hem aan zijn job hielp. “Mijn cv en studieresultaten speelden natuurlijk een belangrijke rol, maar mijn krachtigste toegangsticket was een persoonlijke doorverwijzing door een vriend bij Capitant. Hij ging me vooraf bij Salesforce.”

Ondertussen is Florien Kalamba ingewerkt en werden zijn prestaties beloond. “Ik kreeg de ‘Rookie of the Quarter’ dankzij mijn goede resultaten. Salesforce is een heel prestatiegedreven bedrijf en stimuleert zijn personeel bij het behalen van targets. Dat doet het door geldprijzen en onderscheidingen uit te reiken.”

Daarnaast ontving hij de Salesforce Great Characteristics Award. “Ik kreeg die omdat ik goed de waarden en cultuur van het bedrijf uitdraag. Salesforce gaat prat op samenwerking, openheid, heldere communicatie en teamwork.”

Aanpassen en overwinnen

Natuurlijk moest de jonge starter de nodige uitdagingen overwinnen. “Ik kampte met het imposter syndrome (bang om door de mand te vallen, nvdr). Wat me hielp, was het besef dat het bedrijf in mij wou investeren en dat ik volop kansen kreeg om te groeien. Mijn managers ondersteunden me daarbij volop.”

Samenwerken met andere generaties was eveneens een nieuw gegeven. “Dat leerde me initiatief te nemen en helder mijn wensen te formuleren naar het management. Je mag echt niet verwachten dat de dingen na een tijdje vanzelf komen, je moet ownership claimen.”

London calling

De verhuis naar een nieuw land maakte zijn werkstart extra bijzonder. “Die overgang liep vlot. Salesforce regelde onder meer mijn werkvisum en eerste verblijfsplek. Ik bloeide op persoonlijk vlak echt open door de samenwerking met gelijkgestemden uit de hele wereld. De ervaringen met een ander land en andere culturen zijn een verrijking.”