Privacyverklaring

Peter Vanneste verlaat Ontex en wordt cfo van Barry Callebaut

8 september 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Peter Vanneste (links) en Gustavo Calvo Paz (Ontex)

Barry Callebaut, de internationale chocoladeproducent, heeft een nieuwe cfo. Vanaf 1 november neemt Peter Vanneste de functie over van Ben De Schryver, die een commerciële rol opneemt in Noord-Amerika.

Peter Vanneste blijft tot begin oktober cfo bij het beursgenoteerde Ontex. Dat bedrijf kondigt aan dat ceo Gustavo Calvo Paz de verantwoordelijkheden van de cfo overneemt.

Uitgebreide ervaring

Barry Callebaut stelt in zijn persbericht dat de nieuwe cfo “uitgebreide ervaring meebrengt als cfo in publieke en private consumptiegoederenbedrijven en in algemeen management.” Die ervaring deed hij met name op bij Jacobs Douwe Egberts, waar hij meer dan vijtien jaar werkte. De laatste twee jaar was hij er group cfo. Verder was hij actief bij Procter & Gamble.

Strategisch investeringsplan

“Peter Vanneste heeft ervaring als cfo van een beursgenoteerd bedrijf. Dat combineert hij met vaardigheden die hij verwierf bij het vormgeven van financiële functies in de consumentengoederenindustrie. Hiermee zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan het strategische investeringsplan van Barry Callebaut: BC Next Level.”

Hij studeerde Handelsingenieur aan de KU Leuven en haalde een MBA aan de Universiteit van Chicago.