Privacyverklaring

Julia Lagerqvist is nieuwe cfo van Dustin

30 augustus 2023
Tekst
Peter Ooms
Beeld
Julia Lagerqvist (foto Scandi Standard)

Julia Lagerqvist is aangesteld als de nieuwe cfo en lid van het managementteam bij Dustin Group. Ze neemt de functie over op 11 december 2023 en vervangt Johan Ryrberg die waarnemend cfo is.

Dustin is een onlineverkoopplatform voor informatica en telecommateriaal in Scandinavië en de Benelux. Het bedrijf biedt ongeveer 280.000 producten met bijbehorende diensten aan bedrijven, de overheidssector en particulieren. De omzet voor het boekjaar 2021-22 bedroeg ongeveer 23,6 miljard Zweedse kronen. Meer dan negentig procent van de omzet kwam van de bedrijfsmarkt. Dustin heeft ongeveer 2.500 medewerkers in dienst en staat sinds 2015 genoteerd op de Nasdaq Stockholm. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.

Julia Lagerqvist was tot voor kort cfo bij Scandi Standard. Voordien bekleedde ze een soortgelijke functie bij Kronfågel Zweden en SverigesEnergi Elförsörjning.

Internationale achtergrond

“Julia heeft een brede internationale achtergrond en ervaring bij bedrijven met een hoge veranderingssnelheid. Met haar competenties en gedrevenheid zal ze een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van Dustin”, aldus Johan Karlsson voorzitter en ceo van Dustin.

“Voor mij is het belangrijk dat een bedrijf een boeiende groeiagenda heeft, gecombineerd met een sterke cultuur en solide duurzaamheidswerk. Dustin heeft dit allemaal en ik kijk ernaar uit om het bedrijf en de industrie te leren kennen”, zegt Julia Lagerqvist.