Privacyverklaring

Kurt Schilders is vicepresident finance Europe van Camin Cargo Control

23 maart 2023
Tekst
Peter Ooms

Sinds januari is Kurt Schilders aan de slag als vicepresident finance Europe voor Camin Cargo Control Europe.

Camin Cargo Control is wereldwijd actief als controleorganisatie bij het verhandelen van liquide producten. De organisatie gaat de hoeveelheid en kwaliteit na, vooral van olieproducten. Hiervoor heeft het in Europa intussen een honderdtal medewerkers in dienst, in de eerste plaats controleurs en laboratoriumpersoneel. Camin Cargo Control Europe maakt deel uit van een Amerikaanse groep, die in totaal ongeveer zesduizend medewerkers telt.

“Een aantal jaren geleden kwam de groep naar Europa om hier ook een groeitraject op te zetten. Dat gebeurde toen door de overname van het kleinere Mios in Antwerpen. Die Belgische vestiging treedt nu op als Europese hub, van waaruit intussen de filialen in Nederland (Rotterdam) en Italië worden geleid”, zegt Kurt Schilders, vicepresident finance voor de Europese organisatie.

Overschakeling naar ERP

De snelle groei van de operationele activiteiten maakt dat het bedrijf nu ook een inhaalbeweging plant in het financiële departement. “De noden van de groep op het vlak van rapportering en cashbeheer, maar ook van de voorbereiding van overnames en investeringen, maken dat we in België snel werk zullen maken van een overschakeling naar een futureproof ERP-systeem. Vanuit Antwerpen verwerken we nu al de hele boekhouding in België, Nederland en Italië. We zorgen ook voor IT, procurement en facilitymanagement. Die ervaring is ook de reden waarom het Amerikaanse hoofdkwartier nu rekent op ons om een blueprint uit te werken die we ook in andere landen kunnen hanteren. Op die manier hebben we een standaardmodel op het vlak van structuur en informaticasystemen om ook toekomstige filialen op te zetten. Dit is een heel uitdagende opdracht die me veel voldoening geeft”, zegt Kurt Schilders.

Hij was hiervoor actief bij Telenet, waar hij een ERP-implementatie hielp realiseren. Voordien was hij partner bij Solvint, een consultancykantoor voor supplychain. Hij startte zijn carrière bij Joos Consulting.